Anasayfa Haber NVIDIA RTX 3090 Performans Testi Slaytları Sızdı

NVIDIA RTX 3090 Performans Testi Slaytları Sızdı

NVIDIA RTX 3090 Performans Testi

Doğruluğu kesin olmayan kaynaklara göre yeni nesil RTX 3090, iki kat daha iyi Ray Tracing performansı sunacak.

ASUS tarafından özel olarak tasarlanan ROG Strix RTX 3090 modelinin görünümüne bugün bakmıştık. En çok merak edilen konuların başında ise performans geliyor. RTX 3080 ve RTX 3090 grafik kartlarının kağıt üzerindeki teknik özelliklerine göz atmıştık. Şimdi ise performans testleri için bazı verilerle karşı karşıyayız.

Her şeyden önce bu slayt görsellerinin resmi kaynaklardan gelmediğini ve bir sızıntıdan ibaret olduğunu belirtelim. Ayrıca bu görsellerin duyuru için hazırlanmakta olan taslak slaytlardan bazıları olduğu iddia ediliyor. İlk slayt, RTX 3090’ın temel özelliklerini gösteren basit bir görsel: 5248 çekirdek, 24 GB GDDR6 bellek ve 19.5 Gb/sn bellek saati.

NVIDIA RTX 3090 Performans Testi

Öte yandan mevcut amiral gemisi RTX 2080 Ti ve RTX 3090 GPU’ların Ray Tracing performansı kıyaslanıyor. Yeni canavar, sunuma göre Control oyununda 2 kat daha fazla RT performansı sunuyor. Minecraft RTX’te performans tam iki kat ve Wolfenstien: Youngblood’da ise 2 kata çok yakın.

Değerlerin NVIDIA RTX teknolojisini temel aldığını bir kez daha hatırlatalım. Geçmiş sızıntılara göre Ampere mimarisi ile 2. nesil RTX ve 3. nesil Tensor çekirdekleri kullanılacak. Tüm bu verilerin doğru olup olmadığını ise birkaç gün içerisinde öğreneceğiz.