Anasayfa Haber Özelleştirilen RC Kontrolcü, Yarış Oyunlarında Farklı Bir Deneyim Sunuyor

Özelleştirilen RC Kontrolcü, Yarış Oyunlarında Farklı Bir Deneyim Sunuyor

RC Kontrolcü Yarış Oyunu

DumboRC X4 RC kontrolcü üzerinde oynamalar yapılarak geliştirilen cihaz, bilgisayar oyunları için kullanılabilir hale geldi.

Dave Madison’ın özel kontrolcü projesi, yarış oyunlarını sevenlerin beğenisini kazanacak gibi görünüyor. Madison, Forza Horizon 4 gibi yarış oyunlarında çalışan çok farklı bir RC kontrol cihazı geliştirdi. Projenin temeli ise bir DumboRC X4 RC kontrol cihazına dayanıyor. İç donanımın bir kısmı değiştirildi ve buna ek olarak son tasarıma ek düğmeler eklendi. Günün sonunda ise Forza Horizon benzeri oyunlarda farklı bir sürüş deneyimi yaratacak cihaz ortaya çıktı.

DumboRC X4, RC tekneler ve arabalar için tasarlanmış 2.4 GHz kablosuz kontrol cihazı. Madison, kablosuz alıcıyı çıkarıp USB özellikli bir mikro denetleyiciye bağlamak zorunda kaldı. Bu sayede oyun kumandasından verilen komutlar, Xbox 360 oyun kumandasından gelen sinyal çıktıları olarak algılanıyor.

RC Kontrolcü Yarış OyunuDave ayrıca denetleyicinin üzerine bazı ek düğmeler de eklemeye karar verdi. Bununla birlikte geçiş düğmesini anlık komut veren bir düğmeyle değiştirmek için sipariş üzerine üretilen özel bir PCB kullanma ihtiyacı duydu.

Oyun kumandası bir Xbox 360 oyun kumandası olarak tanındığından dolayı yazılım tarafında özel bir işlem yapmak gerekmiyor. Proje ilginizi çektiyse resmi web sayfasını ziyaret edebilirsiniz. Video ise hemen burada: