Anasayfa Haber Intel’den Yeni SSD Yazılımı: Memory and Storage Tool

Intel’den Yeni SSD Yazılımı: Memory and Storage Tool

SSD Toolbox aracı emekliye ayrılarak yerini Memory and Storage Tool’a bırakıyor.

Intel’in SSD Toolbox yazılımı, neredeyse 10 yıldır Intel SSD’ler için hizmet veriyordu ve artık yaşlanmıştı. Mavi takım bu uygulamalanın eskidiğini anlamış olacak ki Intel Memory and Storage Tool adını taşıyan yeni bir yazılım hazırlandı. Intel, eski aracı için indirme sayfasına bir bildirim ekleyerek bu değişikliği duyurdu.

Bilindiği üzere bu araçlar SSD’nizi korumanıza ve durumunu izlemenize olanak tanıyor. Öte yandan zaman zaman SSD verimliliğini ve güvenliğini artırabilen ürün yazılımları da yayınlanıyor. Bunun yanında SSD’nizin genel sağlığını görebiliyor, NAND flash yongalarınızın bozuk olmadığından emin olmak için SMART özelliğini kullanabiliyorsunuz. Depolama kullanımı, seri ve model numarası gibi tüm sürücü ayrıntılarını görmek de mümkün.

Yeni araç, eski araca kıyasla oldukça farklı bir estetiğe sahip. Güvenli silme ve tanılama testleri gibi eski araçta bulunan birkaç özellik ise kaldırılmış halde. Ayrıca System Tuner özelliği de görünmüyor. Bu önemli özelliklerin araca eklenip eklenmeyeceği ise henüz belli değil.

Intel, Eylül 2020’den sonra Solid State Drive Toolbox’u güncellemeyi bırakacak. Bu nedenle Intel SSD kullanıyorsanız mümkün olan en kısa sürede yeni yazılıma geçmenizde fayda var.