Anasayfa Haber Oyun Telefonları İçin MediaTek Helio G95 Tanıtıldı

Oyun Telefonları İçin MediaTek Helio G95 Tanıtıldı

MediaTek Helio G95

Helio G90’ın oyun odaklı versiyonu MediaTek Helio G95, çeşitli artılara sahip.

MediaTek, oyun odaklı telefonlar için geliştirdiği en yeni G-serisi çipsetini duyurdu. 8 çekirdekli MediaTek Helio G95, 2.05 GHz hızında çalışan iki adet Cortex-A76 ve altı adet Cortex-A55 ile geliyor. Bu çekirdeklere 900 MHz saat hızındaki ARM Mali-G76 MC4 GPU eşlik ediyor.

Helio G90’ın yükseltilmiş versiyonu olan yeni çipset 64 MP çözünürlüğe kadar dört kameraya, 4K 30 FPS kodlamaya destek sunarken dahili yapay zeka işlem birimi (APU) ise gelişmiş yapay zeka destekli kamera işlevlerine olanak sağlıyor. Ek olarak, HDR10 ekranlar ve çift uyanma kelimesi desteği için de destek mevcut. MediaTek, Helio G90’ın AnTuTu CPU kıyaslamasında Helio G90T’den yüzde 5 daha hızlı olduğunu ve Manhattan 3.0 kıyaslamasında GPU puanlarında yüzde 8 artış sunduğunu belirtiyor.

Helio G95 mümkün olan en iyi oyun deneyimini sunmak için CPU, GPU ve RAM’in çeşitli yönlerini optimize edecek gelişmiş bir MediaTek HyperEngine oyun teknolojisi desteği bulunuyor. AI Super Resolution görüntüleme özelliği ile MediaTek, Helio G95 çipsetinin Netflix, Prime Video ve Hotstar‘dan 720p çözünürlüğe kadar içerik akışı sırasında yüzde 75 ağ bant genişliğinde tasarruf sağlayabileceğini iddia ediyor. Bu arada Helio G95’in sadece 4G bağlantısını desteklediğinin altını çizelim.

Helio G95 çipsetini kullanan ilk akıllı telefonların ise bu ay içerisinde piyasadaki yerini alması hedefleniyor.