Anasayfa Haber Toshiba, Yeni Canvio Taşınabilir Disklerini Duyurdu

Toshiba, Yeni Canvio Taşınabilir Disklerini Duyurdu

Toshiba Canvio Taşınabilir Disk

Yeni nesil Toshiba Canvio taşınabilir HDD’ler, 4 TB’a kadar depolama kapasitesi sunarken yılın son aylarında satışa çıkmaya başlayacak.

Toshiba, harici SSD pazarında Canvio serisiyle boy gösteriyordu. Şimdi ise platformlar arası uyumluluk listesi genişlerken iki farklı ürün grubu tanıtıldı. Daha çok genel kullanım için hazırlanan USB-C özellikli Canvio Flex modelleri PC’ler, Mac bilgisayarlar, iPad Pro ve tabletler için tasarlandı. Canvio Gaming serisi ise oyun konsolları ve oyun PC’lerinde kullanılmak üzere üretildi.

Toshiba Canvio Taşınabilir DiskCanvio Flex ve Canvio Gaming, farklı pazar segmentlerini hedeflerken her ikisi de 4 TB’a kadar depolama kapasitesine sahip ve SMR teknolojisini kullanıyor. Ayrıca her ikisi de USB 3.2 Gen 1 (5 Gbps) Micro-B arabirimini kullanıyor..

Flex, çeşitli bilgi işlem platformlarıyla daha geniş uyumluluk sağlamak için hem USB-C hem de USB-A kablolarıyla birlikte geliyor. Canvio Gaming modellerinde sorunsuz bir oyun deneyimi için aygıt yazılımıyla özelleştirilmiş Always-On (Her Zaman Aktif) modu kullanılıyor.

Toshiba Canvio Taşınabilir DiskToshiba, yeni Canvio Flex ve Gaming modellerini 2020 sonbaharında satışa çıkaracak. Fiyatlandırma henüz yapılmadı ancak 4 TB Basics / Advance modelleri 90-100 dolar civarında bir piyasa fiyatına sahip. Flex ve Gaming’in de bu fiyatlara yakın olması bekleniyor.