Anasayfa Haber Bülten Yeni Philips OLED+935 Ambilight TV’ler Satışa Çıkıyor

Yeni Philips OLED+935 Ambilight TV’ler Satışa Çıkıyor

Philips OLED+935

Philips TV ve Bowers & Wilkins işbirliği ile geliştirilen Philips OLED+935 model Ambilight TV’ler Eylül ve Ekim ayında 48″, 55″ ve 65″ boyut seçenekleriyle satışa çıkıyor.

Philips TV ve Bowers & Wilkins ortaklığının yeni ürünü olan Philips OLED+935 model Ambilight TV’ler 4.nesil P5 işlemci ile birlikte geliyor. Yeni işlemci, yapay zeka ile birlikte görüntü kalitesini artırmaya yönelik işlemler için güçlenmiş durumda. Bu yapay zeka, Philips TV’lerde bu zamana kadar bulunan 5 görüntü kalitesi özelliğine (kaynak, renk, kontrast, hareket ve keskinlik) ekstra bir denge getiriyor. PNR (Mükemmel Doğal Gerçeklik işleme) özelliğinin bulunduğu yapay zekalı TV’lerde AI Machine Learn Sharpness ve AI Smart Bit Enhancement özellikleri de bulunuyor.

Philips OLED+935 model TV’ler, Yeni Akıllı Dual Engine teknolojisini barındırmasıyla yerel ışık yoğunluğu özelliğinin bir getirisi olarak ekran yanığını dayanıklılığını artırıyor. TV’lerde 32.400 bölgeyi tarayan geliştirilmiş logo algılama arşivi de mevcut. Bu sayede Philips, logo ve oyunlardaki statik görüntülerde oluşabilecek yanma problemini %95 oranında yok ettiğini belirtiyor.

Ekran koruma teknolojilerinin yanında yeni Philips TV’lerde başlıca tüm HDR formatları ( HDR 10, HDR10+, Dolby Vision & HLG ) desteklendiği gibi, özel ‘Dolby Bright Mod’ da bulunuyor. Ayrıca OLED+935 model TV’ler  DTS Play-Fi özelliğini barındıran ilk TV’ler olarak dikkat çekiyor.

Bowers & Wilkins İşbirliği

Philips OLED+935; Dolby Atmos Elevation sürücü üniteleri ve Bowers & Wilkins’in Tweeter-on-Top hoparlörlere sahip ilk televizyon.

B&W markasının diğer tüm üst düzey hoparlörlerinde olduğu gibi, TV’nin dışında bulunan Tweeter-on-Top sayesinde yüksek frekanslı hoparlör ile iç bölmede oluşabilen ses bulanıklığı azaltılıyor. Ayrıca TV’de üç adet 19 mm titanyum kubbe tweeter dahil olmak üzere toplam on adet sürücü yer alıyor.

Philips OLED+935 Bowers & WilkinsÜç tweeterın her biri yüksek performans sunma amacıyla hoparlör muhafazasından ayrı tasarlanmış. Kendi sert, krom metal muhafazasına monte edilmiş olan Tweeter-on-Top da tüm bu mekanizmayı destekliyor. TV’de bulunan tweeterlar ilk olarak Bowers & Wilkins tarafından tasarlanan ve 800 model Diamond Serisi’nde kullanılan akustik olarak açık bir tasarıma sahip.

OLED+935’lerde film, oyun ve spor yayınlarının ses reprodüksiyonuna ekstra ölçek ve yükseklik algısı sağlamak için muhafazanın üzerine monte edilmiş, yukarı doğru ateşleyen ikiz 50 mm Dolby Atmos Yükseltme üniteleri de yer alıyor. 100mmx65mm’lik derin bas hoparlörler, B&W’nin yalnızca ana hoparlörlerinde kullandığı Flowport teknolojisine de sahip. TV’de bulunan Dolby Atmos içeriği film izlendiğinde içeriği otomatik olarak algılayarak sinema modunu aktif edebiliyor.

Tasarım ve Ambilight

OLED+935 model Philips TV’ler’de metal kaplamayla beraber Kvadrat marka akustik kumaş kullanılmış. TV’de bulunan Dolby Atmos performansının iyileştirilmesi amacıyla muhafazanın üst yüzeyinde ilk kez metal bir mikro örgü kaplama bulunuyor.

Philips OLED+935 Ambilightİskoç menşeili deri uzmanı Muirhead’in dokunuşlarıyla tasarlanan metal kaplamalı uzaktan kumanda, arkadan aydınlatmalı tuşlara sahip. Bununla birlikte ayrıca yeni modellerin Ambilight teknolojisine yeni ‘Ambilight Sleep’ modu da eklenmiş.

Android TV (Android 9 Pie) özelliğine sahip OLED+935’ler aynı zamanda Google Asistan ve Alexa desteği de sunuyor.