Anasayfa Haber Google Asistan, Kısayollar Özelliği Kazanıyor

Google Asistan, Kısayollar Özelliği Kazanıyor

Google Asistan Kısayollar

Google Asistan, Siri Kısayolları ve Bixby Rutinleri ile benzer bir kısayollar özelliği sunacak.

Android için Google Asistan yeni bir Kısayollar özelliği alacak. Bu özelliğin Samsung Bixby Rutinler ve Apple Siri Kısayolları ile benzer olacağını da belirtelim. Özellik sayesinde kullanıcılar uygulama içi davranışlar ayarlayabilecek ve bunları özel bir ses komutuyla ilişkilendirebilecek. Örneğin; Twitter uygulaması için Yeni Tweet seçeneğini aktif etmek için “Hey Google, yeni tweet” demek veya istediğiniz başka bir anahtar kelimeyi söylemek yeterli olacak.

Google ayrıca, sık kullanılan uygulamalarınız için kısayol önerilerinde de bulunacak. Kısayollarınız sekmesi ise tüm özel kısayollarınızı görüntülemenizi sağlayacak. Şu an için Kısayollar özelliğindeki en büyük sınırlama ise seri komut zincirlemesine izin verilmemesi ve kısayolların uygulamaların içindeki eylemlerle sınırlı olması. Özellik mevcut haliyle uygulama içinde ek bir şey de gerçekleştiremiyor. Sizi yalnızca uygulama içinde belirli bir ekrana götürebiliyor. Mesela, Google Asistan’da Instagram‘da belirli bir anahtar kelimeyi aramak için bir kısayol ayarlamanız mümkün değil. Geliştiricilerin düşen görev ise özellikten yararlanmak için uygulamalarını güncellemeleri olacak.

Google Asistan’daki kısayollar, şu an için kademeli olarak sunucu taraflı bir şekilde yavaşça kullanıma sunulmaya başlamış durumda. Google Asistan ayarlarına giderek özelliğin cihazınızda olup olmadığını kontrol edebilirsiniz. Kısayollara, uygulamanın Rutinler bölümünden de erişebilirsiniz.