Anasayfa Haber Oyun Videoları için RTX Motoru: NVIDIA Omniverse Machinima

Oyun Videoları için RTX Motoru: NVIDIA Omniverse Machinima

NVIDIA Omniverse Machinima

NVIDIA Omniverse Machinima ile video oyunu hikaye anlatımları için esneklik sağlanıyor.

NVIDIA Omniverse 3D üzerine kurulu olan NVIDIA Omniverse Machinima uygulaması, video oyunu hikaye anlatımı için RTX destekli mikser uygulaması olarak nitelendiriliyor. Başka bir deyişle NVIDIA, oyun içi öğeleri hayata geçirmeye yardımcı olmak için yüksek fiziksel doğrulukla ışık, fizik ve yapay zekayı simüle etmek için tasarlanmış, fotogerçekçi yol izlemeye dayalı bir motor sağlıyor.

RTX motoru, AI Pose Estimator‘ı kullanarak karakterleri canlandırmak için web kameranızı kullanmanıza veya Audio2Face özelliği ile bir 3 boyutlu karakterin konuşma animasyonlarını yapmak için sesinizi kullanmanıza olanak tanıyor. Bu arada Omniverse’in türünün ilk örneği olmadığını sadece alternatif araçlardan daha esnek olduğunu da not olarak düşelim. Valve Source Filmmaker da bu örneklerden birisi. Kendi çalışmalarınızı içe aktarmayı tercih ediyorsanız da Omniverse Machinima ile 3DS Max, Maya, Photoshop ve Rhino gibi en popüler üçüncü taraf tasarım yazılımları için bağlayıcılar bulunuyor.

Omniverse Machinima fiyatı ve sistem gereksinimleri ise şu an için belirsiz ancak beta çıkışının Ekim 2020’de yapılacağı belirtiliyor. Hatta buradan kayıt olmanız mümkün.