Anasayfa Haber 5G Kablosuz Yönlendiriciler İçin Çipset: MediaTek T750

5G Kablosuz Yönlendiriciler İçin Çipset: MediaTek T750

MediaTek T750 5G

MediaTek T750 çipseti bir 5G Wi-Fi ev ağı kurmak için geliştirilmiş.

MediaTek bu defa en yeni 5G çipseti T750 ile karşımıza çıktı. Öte yandan diğer 5G çipsetlerden farklı olarak bu çipset akıllı telefonlar için geliştirilen bir model değil. Bu ürün, 5G sabit kablosuz erişim yönlendiriciler ve mobil erişim noktaları için tasarlandı. Kısacası MediaTek T750, bir 5G Wi-Fi ev ağı kurmak için kullanabileceğiniz bir yongadan oluşuyor.

MediaTek, bağlı cihazlardaki artış ve evden çalışan, çevrimiçi dersler alan, tele-sağlık ve görüntülü arama gibi hizmetleri kullanan insanların artmasıyla yaygın yüksek hızlı geniş bant bağlantısının daha da önemli hale geldiğinin altını çiziyor.

T750, markanın tüm mevcut 5G ürünleri gibi sub6 5G için destek sunuyor, Bu nedenle milimetre dalga desteği bulunmuyor. Bunun da evinize gigabit hızları yayınlayamayacağınız anlamına geldiği ancak fiber kabloların kurulmadığı kırsal alanlarda yine de geniş bant hızlarının sağlayabileceği paylaşılıyor. Ek olarak FDD ve TDD modlarında iki bileşenli 5G FR1 taşıyıcı kümelemesi ve 5CC LTE taşıyıcı kümelemesi de destekleniyor. Bir HD ekran için çipset GPU’ya da sahip. Ayrıca, harici Wi-Fi ve Bluetooth’a bağlanabilmesi için dört adet PCIe arabirimi mevcut.

Çipsetin şu an için sadece potansiyel müşteriler için örnek niteliğinde olduğunu belirtelim.