Anasayfa Haber Google Haritalar Trafik Yoğunluğunu Önceden Tahmin Edebilecek

Google Haritalar Trafik Yoğunluğunu Önceden Tahmin Edebilecek

Google Haritalar Trafik Yoğunluğu Tahmin

Google Haritalar, DeepMind yapay zekası sayesinde trafik yoğunluğunu önceden tahmin edebilecek.

Google, yayınlamış olduğu blog yazısıyla beraber Google Haritalar uygulamasının DeepMind sayesinde yakın zaman içerisinde trafik yoğunluğunu önceden tahmin edebileceğini belirtti.

Yayınlanan blog yazısında Google Haritalar ile her gün 200‘den fazla ülkede 1 milyar kilometre yol kat edildiğini söyleyen Google, aynı zamanda kullanıcıların ulaşmak istedikleri noktaya varış sürelerini de doğru biçimde tahmin ettiklerini de ifade ediyor.

Bu kısımda yüzde 97‘lik bir başarı oranına sahip olduklarını da ifade eden Google, ayrıca bu oranı daha da yukarıya taşıyacağını da belirtiyor. Bu doğrultuda DeepMind ile anlaştığını duyuran Google, Haritalar uygulamasının trafik yoğunluğunun meydana gelmeden önce tahmin etmesini sağlayacak. Böylece kullanıcıların trafikten etkilenip etkilenmeyeceği de önceden tahmin edilebilecek.

Google Haritalar Trafik Yoğunluğu Tahmin

Aynı zamanda Berlin, Jakarta, Sao Paulo, Sydney, Tokyo ve Washington D.C gibi şehirlerde DeepMind yapay zekasını kullanmaya başladıklarına da dikkat çeken Google, bu bölgelerde ise varış sürelerinde yüzde 50‘lik bir iyileşme elde ettiklerinin de altını özellikle çiziyor.

Bildiğiniz üzere, Google daha önceden geçmiş ve anlık trafik bilgilerini harmanlayarak bir tahmin yapıyordu. Ancak DeepMind ile yapılan ortaklık sorasında Google, trafik verileri, yol durumları, kapalı yollar, kazalar ve hız sınırları gibi önemli bilgileri bir araya getirdikten sonra, geliştirilen yapay zeka sayesinde trafik yoğunluklarını gibi ani durumları önceden tahmin edebilecek.