Anasayfa Mobil Oppo Reno3 ve Reno3 Pro İncelemesi

Oppo Reno3 ve Reno3 Pro İncelemesi

Oppo Reno3

Oppo’nun geçtiğimiz aylarda piyasaya sürmüş olduğu Reno3 serisini inceliyor, performanslarını karşılaştırmalı olarak değerlendiriyoruz.

Oppo Reno3 Serisi Kamera Özellikleri

Aslında iki telefonda benzer kamera dizilimi ile geliyor. Ana geniş açılı kamera, ultra geniş açılı kamera, telefoto kamera ve mono lens.

Her iki ana kamera 48 MP çözünürlüğe sahip ama Reno3 Pro’nun diyafram değeri Reno3’e oranla biraz daha iyi. Aynı şekilde telefoto kameranın da diyafram değeri Reno3 Pro’da daha iyi. Ama en büyük fark Reno3 Pro’nun ana geniş açılı kamerasında OIS desteğinin bulunuyor olması.

Reno3 Pro her ne kadar içerisinde amiral gemisi işlemcisi bulunmuyor olsa da, başta kamera olmak üzere amiral gemisi performansı sunmayı hedefliyor. Android dünyasında farklı segmentler, farklı fiyat aralıklarını simgeliyor. Ama cihazınızı yüksek seviye kamera özellikleri ve donanım özellikleriyle donatıp, işlemcinizi de amiral gemisi seviyesinde seçerseniz genellikle 1000 dolara yakın bir fiyat etiketiyle çıkış yapıyorsunuz.

İşte Oppo Reno3 Pro daha uygun fiyatla amiral gemisi performansı vermeyi amaçlıyor.

Doğru şartlar altında, yani gün ışığında hem Reno3, hem de Reno3 Pro çok iyi sonuçlar veriyor. İki cihazın da gün ışığında çektiği fotoğraflar gerçekten de segmentleri için çok iyi.

Ultra geniş açılı kameraya geçtiğimizde de sonuç değişmiyor. Evet, çözünürlük ve diyafram değerinden dolayı aldığımız sonuçlar ana kamera kadar iyi değil ama en nihayetinde, yine doğru ışık koşullarında çok iyi işleyen ultra geniş açılı kameraya sahibiz. Ayrıca fotoğrafların köşelerine baktığımızda Oppo Reno3’lerin köşelerdeki bozulmaları azalttığını görebiliyoruz.

Yine gece modunda da sonuçlar son derece iyi ama Reno3 Pro OIS desteği sayesinde özellikle elle yapılan çekimlerde size ek avantaj sağlıyor.

Elbette OIS desteğinin faydasını aynı zamanda video çekimlerinde de görebiliyorsunuz. Özellike orta segment veya orta üst segment cihazlarda çok fazla 4K çekimleri desteklemiyorum. Bunun en önemli sebebi, orta segment cihaların OIS ve EIS desteği açısından 4K modunda eksik kalması. İşte Reno3 serisinde durum biraz farklı.

Evet Reno3 Pro OIS desteğine sahip ama sonuçların pek de beklediğim gibi olduğunu söyleyemeyeceğim. Evet, sarsılmanın önüne geçiliyor ama amiral gemisi işlemcilerinin farkını ilk defa burada hissediyorsunuz. Diğer taraftan çözünürlük değerini 1080p’ye çektiğinizde hem 60fps, hem de 30fps çekimler yapabiliyorsunuz.

Eğer çok daha iyi dengeleme performansı sunan çekimler yapmak istiyorsanız da Ultra Steady modunu kullanabilirsiniz. Ultra Steady’nin normal modu ana geniş açılı kamerayı kullanıyor ve nispeten daha iyi denge sunuyor. Ama Pro modunu seçerseniz kaliteden feragat edip daha da iyi denge sağlayabiliyorsunuz.

Selfie kamerasına baktığımızda Reno3 Pro 48 MP, Reno3 ise 32 MP’lik sensörler kullanıyor.

Reno3 serisi Kamera Özellikleri

Performans tarafında sonuçlar önemli. İki telefonda da farklı segmentlerden işlemciler kullanılıyor. Reno3 Pro’da Snapdragon 765G işlemci platformu, Reno3’te ise MediaTek Helio P90 bulunuyor. İki cihaz arasında diğer önemli donanım farkı ise RAM miktarları. Pro’da 12 GB, Reno3’te ise 8 GB fark bulunuyor.

Ekran olarak baktığımızda Reno 3 Pro 6.5, Reno 3 ise 6.4 inçlik boyutlar sunuyor. Ekran boyutları olarak oldukça benzer olsalar da iki cihaz kullanılan Amoled panel özellikleri açısından biribirinden ayrılıyor.

Oppo Reno 3 60 Hz ekran yenileme hızı sunarken, Reno 3 Pro 90 Hz ekran yenileme hızı sunabiliyor.