Anasayfa Video Corsair iCUE LT100 Akıllı Aydınlatma Kulesi İncelemesi

Corsair iCUE LT100 Akıllı Aydınlatma Kulesi İncelemesi

Corsair iCUE LT100 Akıllı Aydınlatma Kulesi İncelemesi

Bilgisayar masası ve çalışma ortamına renk katmak, odasının havasını değiştirmek, güzelleştirmek isteyenler için tasarlanan Corsair iCUE LT100 Akıllı Aydınlatma Kulesi’ne yakından bakıyoruz.

RGB ledler klavye, fare gibi çevre bileşenlerimizde mevcut. Kasa içi ve monitör arkası aydınlatması da oldukça yaygın. Corsair şimdi de LT100 akıllı aydınlatma kuleleriyle buna bir de masaüstü aydınlatmayı ekliyor.

Bu tarz çevresel aydınlatma ürünleri Corsair’den ilk defa gördüğümüz ürünler değil. Örneğin Corsair LS100 akıllı aydınlatma şeritleri, monitörün arkasına yapıştırıp duvarınızda çok canlı renkler elde edebilmenizi sağlıyordu. Corsair LT100 ile bu ürün gamına yeni bir üye kazandırmış.

Teknik Özellikler

Kutudan stand ve çubuklar demonte şekilde çıkıyor. Tasarımları sayesinde bunları takmak çok kolay. Yuvaya oturduktan sonra da sağlam duruyorlar.

Ürün kule başına 46, toplamda 92 adet tekli kontrol edilebilen RGB led içeriyor. Bu LED’ler kulenin tabanında ve bir kenarına uzunlamasına dizilmiş. LED’lerin önüne çekilen beyaz ışık dağıtıcı yüzey renklerin ve ışığın homojen gözükmesini sağlıyor ve hoş bir hava katıyor.

Corsair iCUE LT100 Akıllı Aydınlatma Kulesi İncelemesi

LED sayısı bu kadar yüksek olduğu için güç gereksinimi sadece USB üzerinden sağlanamıyor. Kutu içinden çıkan 5v 5 amperlik yani 25 Watt’lık adaptörle beslemeniz gerekiyor. Kitte bir master, bir de slave kule bulunuyor. Gücü ve bilgisayara usb bağlantısını master kule ile yapıyorsunuz. Slave kuleye de master kuleden bir kabloyla güç veriyorsunuz.

Aydınlatma gücü

Aydınlatma gücü ne çok parlak ne de çok zayıf diyebilirim. Kesinlikle gözüne far tutulmuş tavşana dönmüyorsunuz. Bu sebeple ürünün parlaklığının karşısında bir insanın duracağı hesap edilerek ayarlandığını düşünüyorum.

Göz yorgunluğu ya da o anki ruh halinize bağlı olarak direk size bakan ışıklar istemeyebilirsiniz. Bu sebeple çubukları standından çıkarıp, ters takarak duvarınıza çarptırabilir ve hoş bir ortam aydınlatması yaratabilirsiniz.

Corsair iCUE LT100 Akıllı Aydınlatma Kulesi İncelemesi

Tabii ki üründen en iyi verimi iCUE uygulamasıyla kontrol ederek alsanız da, illa ki USB kablosuyla bilgisayarınıza bağlayıp, yazılımsal kontrol ile uğraşmak zorunda değilsiniz. Master kule üzerinde bir tuş buluyor.

Bu tuşa kısa bastığınızda açma kapama işlevi görüyor. Uzun bastığınızdaysa farklı ön tanımlı aydınlatma modları arasında geçiş yapabiliyorsunuz. Ancak bu oldukça sınırlı, bu sebeple bilgisayarınıza iCUE kurmanızı ve öyle ayarlamanızı tavsiye ederim.

Özelleştirilebilirlik

Corsair, LT100’ün her bir LED’ini tek tek kontrol etmenize izin veriyor. Bunu iCUE yazılımı üzerinden kolayca yapabiliyorsunuz. Corsair’ın diğer ürünlerinden alışageldiğimiz RGB aydınlatma şablonları LT100 için de mevcut.

Corsair iCUE LT100 Akıllı Aydınlatma Kulesi İncelemesi

Kulaklık standı fonksiyonu

422 mm uzunluğundaki bu kuleler aslında tasarımda minimum eforla çok iyi bir kulaklık standı yapılabilirmiş diye düşünüyordum ki, kutudan çıkan aparat ile Corsair’ın bunu da yaptığını gördüm. Bu çok işlevlilik hem alandan tasarruf etmenizi sağlıyor, hem de bir kulaklık standı için ayrıca para ödemiyorsunuz. Normal kulaklık standları ucuz olsa da RGB’li modellerin fiyatları yüksek olabiliyor. Bu sebeple bir taşla iki kuş vurmuş oluyorsunuz.

Corsair iCUE LT100 Akıllı Aydınlatma Kulesi İncelemesi

Sonuç Değerlendirmesi

Bu videoyu çektiğimiz tarihte Türkiye fiyatları kesinlik kazanmamış olsa da, Corsair’ın sitesinde başlangıç kitinin 130 dolara satıldığını görmekteyiz. Bunlar yetersiz gelirse ya da setinizi büyütmek isterseniz genişleme kiti alabiliyorsunuz. Bu genişleme kiti sadece 1 kule içeriyor ve onun da fiyatı 60 dolar.

Fiyatı piyasadaki benzer ürünlerle kıyaslarsak pahalı sayılmaz, çünkü diğer markalarda da aşağı yukarı benzer rakamlar görüyorum. Örneğin Philips’in Hue Play serisi harici aydınlatma çözümleri bu kategoriye dahil edebileceğimiz aklıma gelen ilk ürün oldu. Ancak Philips’in ürünü biraz daha çok oturma odası ve TV setleri için tasarlanmışken, Corsair iCUE LT100 bilgisayarlar ve bilgisayar masaları için daha uygun bir çözüm gibi duruyor. Çünkü yazılımsal ileri seviye özelleştirme ve diğer Corsair donanımların aydınlatmasıyla eşzamanlı çalışabilme gibi Philips Hue Play’de olmayan özellikler sunuyor.

Tabii ki bunlar lüks kozmetik ürünler ve dolayısıyla belirli bir alıcı kitlesine hitap ediyorlar. Bu ürünün alıcı kitlesinin sisteminde bütçe kaygısı olmayan ve oyun oynadığı ya da çalıştığı ortama yeni bir hava katmayı önemseyenler olduğu şüphesiz. Bu sebeple salt fiyat bakış açısıyla yaklaşmak yanlış olacaktır.