Anasayfa Haber iOS 14 Reklam Gizliliği Özelliği Ertelendi

iOS 14 Reklam Gizliliği Özelliği Ertelendi

iOS 14 Reklam Gizliliği

Apple, iOS 14 reklam gizliliği özelliği için geliştiricilere 2021 yılı başına kadar süre tanıdı.

Apple, uygulamaların kullanıcılardan etkinliklerini izlemeden ve verilerini toplamadan önce izin istemesini gerektiren yeni gizlilik politikasını uygulama kararı almıştı. Öte yandan şirket, iOS 14 ile birlikte sunacağı bu reklam gizliliği özelliğini gelecek yılın başlarına ertelediğini duyurdu.

Gizlilik kuralı, ilk olarak Apple’ın Haziran ayındaki WWDC 2020 Konferansı sırasında duyurulmuştu. Bu sonbaharda ise en son mobil işletim sisteminin piyasaya sürülmesiyle birlikte uygulamaya konulacaktı. Apple, geliştiricilere iOS 14, iPadOS 14 ve tvOS 14 platformlarında reklamların hedeflenme şeklini sınırlaması, beklenen değişikliğe hazırlanmaları için artık daha fazla zaman tanındığı anlamına geliyor.

Facebook gibi reklam devleri, uygulamaların izinsiz şekilde Apple’ın cihaz tanımlayıcısını kullanarak bu verileri toplamasını engelleyip kullanıcı verilerini izlemeyi zorlaştıracağı için uygulamanın gizlilik özelliğini eleştirmişlerdi. Ayrıca, geliştiricilerin App Store ürün sayfalarında, uygulamalarının kullanıcıların verilerini nasıl topladığına ilişkin bilgileri paylaşmaları gerekecek. Tüketiciler için bu özellik, uygulama içi reklam takibini devre dışı bırakmalarına olanak tanıyacak.

Son yapılan duyuru, geliştiricilerin bu seçeneği 2021’in başlarından itibaren uygulamalarına dahil etmeleri gerekeceği anlamına geliyor.