Anasayfa Haber iPhone 12 Pro Modelleri Sony’nin LİDAR Sensörü İle Gelecek

iPhone 12 Pro Modelleri Sony’nin LİDAR Sensörü İle Gelecek

Son paylaşılan raporlarla beraber sadece iPhone 12 Pro modellerinin Sony’nin LİDAR sensörü ile geleceği ortaya çıktı.

Yeni iPhone modelleri için geri sayım devam ederken, bugün ise iPhone 12 Pro modelleri ile ilgili önemli bir rapor yayınlandı. Yayınlanan raporlarla beraber sadece iPhone 12 Pro modellerinin Sony’nin LİDAR sensörüne sahip olacağı iddia edildi. 

Bildiğiniz üzere daha önceden de yayınlanan raporlarda iPhone 12 Pro modellerinin LİDAR tarayıcıyla geleceği ileri sürülmüştü. Bugün ise yayınlanan raporlarda iPhone 12 Pro modellerinin bir kez daha Sony imzalı LİDAR sensörüyle geleceği ifade edildi.

Hatırlarsanız, Apple söz konusu bu sensörü ilk kez 2020 iPad Pro modelinde kullanmıştı. Açılımı Laser Imaging Detection and Ranging yani lazer görüntüleme algılama ve mesafeleme olan bu teknoloji, lazer darbeleri kullanarak bir nesnenin veya yüzeyin uzaklığını anlamamıza olanak sağlıyordu. Şimdi de söz konusu sensörü 12 Pro modelleriyle kullanıcılara sunmayı planyan Apple, aynı zamanda bu sensörle birlikte Artırılmış Gerçeklik alanında ciddi bir adım atmayı planlıyor.

Bildiğiniz gibi Apple, bu yıl kullanıcıların karşısına toplamda dört farklı iPhone modeliyle çıkmaya hazırlanıyor. Dört farklı cihazında 5G desteğiyle beraber geleceğini ifade eden kaynaklar, aynı zamanda serinin Pro modellerinin 6.1 inç ve 6.7 inçlik 120 Hz ProMotion ekranların üzerine kurulacağını ve 6 GB RAM‘a sahip olacağını belirtiyor.

Bunun haricinde serinin giriş modelinin 5.4 inç, bir üst modelinse 6.1 inçlik bir ekranın üzerine kurulacağı söyleniyor. Çift arka kamerayla beraber geleceği belirtilen bu modellerin ise 4 GB RAM ile donatılacağı ifade ediliyor.

Yorum yok

Bir yanıt bırak

Please enter your comment!
Please enter your name here

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Exit mobile version