Anasayfa Haber Xbox Series X Fiyatı Beklenenden Daha Pahalı Olabilir

Xbox Series X Fiyatı Beklenenden Daha Pahalı Olabilir

Xbox Series X fiyatı

Yakın zaman içerisinde açıklanması beklenen Xbox Series X fiyatı, Güney Afrika’daki bir cips firmasının başlatmış olduğu kampanyada ortaya çıktı.

Bu yılın en çok merak edilen oyun konsollarından biri olan Xbox Series X, bildiğiniz gibi Kasım 2020’de satışa sunulacak. Yeni nesil konsolun satışa sunulması az bir süre kalmışken, bugün paylaşılan raporlarla beraber söz konusu konsolun fiyatı yeniden ortaya çıktı. Peki, Xbox Series X fiyatı nasıl olacak? Gelin yeni nesil konsolun fiyatıyla ilgili son paylaşılan raporlara yakından göz atalım.

Hatırlarsanız, daha önceden paylaşılan raporlarla beraber Xbox Series X modelinin 499 dolardan satışa sunulacağı iddia edilmişti. Ancak, Microsoft cephesinden sızdırılan fiyat ile ilgili herhangi bir resmi açıklama yapılmamıştı.

Tüm gözler Microsoft’un yakın zaman içerisinde yapacağı resmi açıklamaya odaklanmışken, bugün ise söz konusu konsolun merak edilen fiyatı Güney Afrika’daki bir cips firmasının başlattığı kampanyada ortaya çıktı.

Bu kısımda ise müşterilerin Xbox Series X kazanmaları için bir şans sağlayan cips firması aynı zamanda söz konusu kampanyaya katılan müşterilerin tahmini olarak ne kadar bir kazanç sağlayacağını da belirtti.

Xbox Series X fiyatı

Kampanya dahilinde 46 Xbox Series X‘in hediye edileceğini ifade eden firma, aynı zamanda bu ödüllerin tahmini değerini ise 621 bin Güney Afrika randı olarak açıkladı. Bu kısımda basit bir hesaplama yapacak olursak, 1 adet Series X modelinin 13 bin Güney Afrika randına denk geldiğini görmekteyiz. 13 bin Güney Afrika randını dolara çevirdiğimizde ise bizleri yaklaşık olarak 800 dolarlık bir fiyat etiketi karşılıyor.

Tabi, paylaşılan bu fiyatların tahmini olduğunu da belirmekte yarar var. Ancak daha önceden paylaşılan raporları göz önünde bulunduracak olursak, yeni nesil konsolun 800 dolar yerine 600 dolardan satışa sunulacağını tahmin etmekteyiz.

Hatırlarsanız, söz konusu konsolun fiyatı geçtiğimiz günlerde bir enerji içeriği firmasının başlattığı kampanyada görünmüştü. Bu kısımda ise söz konusu konsolun 600 dolarlık bir fiyat etiketiyle satışa sunulacağı ifade edilmişti.

Tabi, şimdilik Microsoft cephesinden Xbox Series X fiyatı ile ilgili herhangi bir resmi açıklama gelmedi. Fakat şirkete yakın kaynakların elde ettiği bilgilere göre yeni nesil konsolun fiyatının önümüzdeki günlerde resmi olarak açıklanması bekleniyor.