Anasayfa Haber AMD ve MediaTek, Özel Wi-Fi 6 ve 5G Yongası Geliştirecek

AMD ve MediaTek, Özel Wi-Fi 6 ve 5G Yongası Geliştirecek

AMD ve MediaTek, Özel Wi-Fi 6 ve 5G Yongası Geliştirecek

Intel ve Realtek gibi markaların çiplerine bağlı kalmak istemeyen AMD, Wi-Fi 6 ve 5G çipler için MediaTek ile masaya oturdu.

DigiTimes, yeni bir raporunda, AMD’nin MediaTek ile işbirliği yapacağını iddia ediyor. Yayın kaynaklarına göre iki taraf Wi-Fi 6 ASIC çipler üzerinde çalışıyor ve sonrasında 5G modemler için de çalışmalar başlayacak. MediaTek ise müşterileri ve projeleri hakkında bilgileri ifşa etmek istemediğinden dolayı konu hakkında yorum yapmayı reddetti.

Bu iddialar doğruysa AMD ve MediaTek işbirliği özel WiFi-6 ASIC çiplerin geliştirilmesiyle başlayacak. Projenin kablosuz ürünleri içerip içermediğinden ise bahsedilmiyor. Intel’in aksine, AMD’nin şirket içi kablosuz çözümleri olmadığını biliyoruz. Sonuç olarak, AMD tabanlı anakartlar ve dizüstü bilgisayarlar Intel, Realtek veya Rivet Networks (artık Intel’e ait) gibi üçüncü taraf satıcılardan tedarik ettiği ürünleri kullanıyor.

Belirttiğimiz gibi AMD ve MediaTek ortaklığı bununla sınırlı değil. Kaynaklara göre iki şirket günün sonunda 5G modemler üzerinde projeler geliştirmek için de el ele verecek. Bu gelişmeler için herhangi bir tarih verilmiş değil. Ancak bir sonraki Ryzen dizüstü bilgisayarları MediaTek ve AMD markalı Wi-Fi 6/5G yongasıyla görebilme ihtimalimiz oldukça yüksek. İlk Intel tabanlı 5G cihazların 2021 başlarında piyasaya çıkması bekleniyor. Bu nedenle AMD cephesi fazla geride kalmamak için çaba sarf edecek.