Anasayfa Haber Android 11 Resmi Olarak Çıkış Yaptı

Android 11 Resmi Olarak Çıkış Yaptı

Android 11

Android akıllı telefon kullanıcılarının heyecanla beklediği Android 11 sonunda yayınlandı.

Şubat ayı ortasından beri geliştiriciler ile test edilen Android 11 sonunda Pixel akıllı telefonların yanı sıra OnePlus, Xiaomi, Oppo ve Realme akıllı telefonlar için yayınlandı.

Google bazı özellikleri Pixel öncelikli olarak sunuyor. Yeni sürüm ile Google Haritalar‘da Konum Paylaşımı ile Canlı Görünümü kullanabilirsiniz, böylece iOS’taki Bul uygulamasında olduğu gibi arkadaşlarınızın nerede olduğunu görebilirsiniz. Bu, adres göndermeye gerek kalmadan onlarla buluşmayı kolaylaştıracak nitelikte. Pixel klavyede de yeni Akıllı Yanıt özelliği mevcut ancak bu yalnızca İngilizce ve yalnızca Gboard‘da.

Pixel telefonlar ayrıca günün saatine bağlı olarak sizin için uygulama önerilerinde bulunabiliyor. Örneğin, yürüyüşe çıktığınız zamanlarda Haritalar’ı kullanmanız önerilebiliyor. Ek olarak, görüntüleri ve metni seçmenin daha kullanışlı hale getirmenin yeni yolları da sunuluyor.

Tabii ki Android 11’de herkes için pek çok yeni özellik bulunuyor. İşletim sistemi güncellemesi, mesaj balonları ve konuşma bildirimleri ile birlikte geliyor. Görüşmeler, bildirimlerinizin en üstünde kalıyor ve daha fazlasını göstermek için genişletilebiliyor. Çıkış cihazınızı değiştirmenize izin veren yeni medya kontrolleri ve yeni gizlilik kontrolleri de dikkat çekiyor.

Android 11, Pixel 2 serisi ve üzeri modeller için kullanılabilir olacak. Üçüncü taraf cihazlar içinse üreticilerin kendi duyurularını yapması gerekecek.