Anasayfa Haber HarmonyOS Yüklü İlk Telefon 2021’de Duyurulabilir

HarmonyOS Yüklü İlk Telefon 2021’de Duyurulabilir

HarmonyOS yüklü ilk telefon

Son paylaşılan raporlara göre HarmonyOS yüklü ilk telefon önümüzdeki yıl piyasaya sunulabilir.

Huawei’nin uzunca bir süredir üzerinde çalıştığı işletim sistemi HarmonyOS ile ilgili yeni detaylar ortaya çıkmaya devam ediyor. Bu doğrultuda ise Huawei Tüketici Elektroniği Grubu CEO’su Richard Yu’nun açıklamasına göre HarmonyOS yüklü ilk telefon modelinin 2021 yılı içerisinde piyasaya sunulabileceğini görmekteyiz.

Bildiğiniz üzere, Huawei Amerika tarafınca kara listeye alınmıştı. Yaşanan bu gelişmeyle beraber Android lisansı başta olmak üzere birçok lisansı iptal edilen Huawei, o dönem kullanıcılarını bir hayli tedirgin etmişti. Yaşanan bu gelişmenin ardından B planına geçiş yapan şirket, bildiğiniz gibi bir süredir kendi işletim sistemini geliştirdiğini sık sık dile getiriyordu.

HarmonyOS Yüklü İlk Telefon

Bu gelişmenin hemen ardından ise Huawei’nin CEO’su HarmonyOS ile çalışan ilk Huawei akıllı telefonun ne zaman piyasaya sunulacağıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Yeni işletim sistemi üzerindeki çalışmalarına hız kesmeden devam ettiklerini ifade eden CEO, bu kısımdaysa söz konusu işletim sistemiyle çalışan ilk telefonun 2021 yılında piyasaya sunabileceklerini ifade etti.

Şimdilik, bahsi geçen işletim sisteminin ne kadar geliştirildiği bilinmiyor. Ancak son paylaşılan raporlara göre Huawei’nin 10 Eylül bir etkinlik düzenleyeceği ve bu etkinlikte HarmonyOS 2.0’ı duyuracağı tahmin ediliyor.