Anasayfa Haber Samsung Akıllı Telefon Pazarındaki Liderliğini Koruyabilecek mi?

Samsung Akıllı Telefon Pazarındaki Liderliğini Koruyabilecek mi?

samsung akıllı telefon

Strategy Analytics tarafınca yayınlanan raporla beraber akıllı telefon pazarındaki son durum gözler önüne serildi. Rapora göre Samsung akıllı telefon pazarında yeniden liderliği ele geçirecek.

Araştırma şirketi Strategy Analytics, akıllı telefon sektörü için yeni bir rapor yayınlandı. Yayınlanan raporla beraber koronavirüs salgını sonrasında daralan pazarın son durumunu gözler önüne seren araştırma şirketi, aynı zamanda pazardaki rekabetle ilgili son bilgileri de kullanıcılarla paylaştı. Bu kısımda araştırma şirketi küresel anlamda akıllı telefon sevkiyatının bu yıl yüzde 11’lik düşüşle 1.26 milyar adet olacağını da ifade etti. Ayrıca sektördeki rekabet hakkında da önemli verileri servis eden şirket, bu kısımda Samsung’un özellikle önümüzdeki yıl pazardaki konumunu daha da güçlendireceğini belirtti. Peki, Samsung akıllı telefon pazarında liderliğini koruyabilecek mi? Gelin son paylaşılan raporla beraber pazardaki son duruma da yakından göz atalım.

Bildiğiniz üzere Huawei son zamanlarda akıllı telefon pazarını domine etmeyi başarmıştı. Elde ettiği başarılı satış rakamları ile adından söz ettiren firma, ne yazık ki ABD ile yaşadığı kriz sonrasında oldukça sıkıntılı bir sürecin içerisine girmişti.

Huawei’nin yaşamış olduğu bu krizden sonraysa, sektördeki birçok firmada bu krizi fırsata çevirmek için birçok adım attı. Bu firmalardan biri ise Huawei’nin en yakın rakibi olarak gösterilen Samsung olarak karşımıza çıkıyor.

Pazardaki Düşüşün Yüzde 11 Seviyesinde Olacağı Tahmin Ediliyor

Yaşanan gelişmelerden sonraysa Strategy Analytics, akıllı telefon pazarındaki son durumu yayınlamış olduğu rapor ile güncelledi. Hatırlarsanız, daha önceden yayınlanan raporlarda son zamanlarda dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını yüzünden telefon sevkıyatlarında yüzde 15.6’lık bir düşüş yaşanması bekleniyordu.

Fakat araştırma şirketi yayınlamış olduğu raporda bu düşüşün yüzde 15.6 yerine yüzde 11 seviyesinde olacağını tahmin ediyor. Özellikle ABD, Hindistan ve Avrupa’dan gelen taleplerin beklenenden yüksek olduğunu ifade eden araştırma şirketi, bu artışın ise evden çalışma ve uzaktan eğitimlerin yaygınlaşmasından sonra yaşandığına da dikkat çekiyor.

Samsung Akıllı Telefon Satışları

Samsung, Akıllı Telefon Pazarındaki Hakimiyetini Güçlendirecek

Talep artışının pazardaki rekabetinde seyrini değiştireceğini ifade eden şirket, aynı zamanda yayınlamış olduğu raporda, Samsung’un da gelecek yıl pazardaki hakimiyetini güçlendireceğinin de altını özellikle çiziyor.

Bununla beraber Samsung’un 2020’yi yüzde 21’lik pazar payı ile toplamda 265.5 milyon akıllı telefon satarak kapatacağını tahmin eden araştırma şirketi, aynı zamanda Apple’ın da 192.7 milyon satışla 2020’yi ikinci sırada tamamlayacağını da tahmin ediyor.

Son zamanlarda ABD’nin ambargo kararlarıyla mücadele eden Huawei’nin de 2020’yi yüzde 15.3’lük pazar payıyla toplamda 190.1 milyon adet akıllı telefon satarak kapatacağını ifade eden Strategy Analytics, ayrıca bu rakamın 2021 yılı içerisinde 59 milyon adede kadar düşeceğini de öngörüyor.