Anasayfa Haber Pilsiz Game Boy Geliştirildi

Pilsiz Game Boy Geliştirildi

Pilsiz Game Boy

Pilsiz Game Boy için güneş ışığı ve bolca tuş basışı yeterli.

Orijinal Nintendo Game Boy el konsolunu hatırlayanlar kendisinin kullanım süresi konusunda tatminkar bir performans sergilemediğini hatırlayacaktır. Ürün basit AA piller ile Tetris ve Super Mario Land gibi oyunların yaklaşık 10-15 saat oynanmasını sağlıyordu. Şimdi ise Delft Teknoloji Üniversitesi (Hollanda) ve Northwestern Üniversitesi (ABD) araştırmacıları klasiği geliştirerek pilsiz Game Boy yaratmış durumda.

Engage olarak adlandırılan bu Game Boy’u saatlerce oynamak için ihtiyacınız olan tek şey ise biraz güneş ışığı ve çılgınca tuşlara basmak olacak. Cihazın ön tarafına takılan güneş panelleri, ek güç üretmeye yardımcı olurken, tuşlara basışlarınız da birincil güç kaynağını sağlayacak.

Sistemin mükemmel olmadığını ve bazı büyük dezavantajları olduğunun da altını çizmek gerekiyor. Dışarısı çok bulutlu olmadığında, Engage Game Boy’dan yaklaşık bir saniyeliğine kapatılmasına gerek kalmadan 10 saniyelik kesintisiz oyun oynayabiliyorsunuz. Ayrıca cihaz herhangi bir ses de çalamıyor. Öte yandan, Mario’da bir yere ulaşmaya çalışırken güç kaybederseniz, sistem durumu verilerini belleğe depolamaya yönelik yenilikçi özelliğe sahip.

Bir kendin yap (DIY) projesinden çok konseptin ispatı olarak geliştirilen Engage ile ekip pil gerektirmeyen etkileşimli bir cihaz yaratmanın mümkün olduğunu göstermek istemiş. Tabii ki Switch ya da başka bir elektroniğin pil olmadan çalışması için yapılması gereken daha çok iş var.