Anasayfa Haber HarmonyOS 2.0 Duyuruldu! İşte Özellikleri

HarmonyOS 2.0 Duyuruldu! İşte Özellikleri

HarmonyOS 2.0 özellikleri

Huawei, düzenlemiş olduğu konferans sırasında bir süredir gündemde olan HarmonyOS 2.0 sürümünü resmi olarak tanıttı.

ABD’nin baskılarından sonra kendi işletim sistemini geliştirmek için çalışmalarına devam eden Huawei, bu doğrultuda HarmonyOS 2.0 sürümünü duyurdu. Peki, Huawei HarmonyOS 2.0 özellikleri ile kullanıcılara neler sunuyor? Gelin, Huawei’nin işletim sisteminin yeni versiyonunun özelliklerine yakından göz atalım.

HarmonyOS 2.0 Özellikleri İle Neler Sunuyor?

Bildiğiniz üzere, Huawei geçtiğimiz yıl düzenlenen HDC konferansı sırasında HarmonyOS işletim sistemini duyurmuştu. Bugün ise söz konusu işletim sisteminin yeni versiyonunu tanıtan şirket, yeni işletim sistemiyle beraber kullanıcı deneyimini daha kaliteli bir hale getirmeyi hedefliyor.

Düzenlenen etkinlik sırasında bir takım açıklamalarda bulunan şirket, ayrıca son güncellemeyle beraber söz konusu işletim sisteminin tamamen açık kaynak olacağını da müjdeledi.

HarmonyOS 2.0 özellikleriBöylece uygulama geliştiricileri emülatörlere, SDK paketlerine ve IDE araçlarına rahat bir şekilde erişim sağlayabilecekler. Bahsi geçen işletim sistemi ise 2020 yılının sonuna doğru ilk olarak geliştiriciler için, 2021 yılında ise akıllı telefonlar için yayınlanmaya başlanacak.

Bunun dışında yeni sürüm ile beraber gelen yeniliklerden de bahseden şirketin CEO’su, bu kısımda ise yeni işletim sistemiyle birlikte Dağıtık Sanal Veri Havuzu teknolojisini de kullanacaklarını belirtti.

Huawei, aynı zamanda geliştirilen bu teknoloji sayesinde veri aktarımı sırasında cihazlarda 10 ms altında gecikme süresi, yüzde 30 daha az veri kaybı ve 2.4 Gbps veri aktarımı hızı değerlerine ulaştıklarını da belirtti. Böylece cihazlarda gözle görülebilir bir hızlanma elde ettiklerini ifade eden şirket, ayrıca çoklu cihaz desteğini de üst seviyeye taşımak istediğini ifade etti.

Geliştirilen ekosistem sayesinde cihazların birbirleriyle oldukça hızlı bir şekilde eşleşmesine olanak sağlayacağını belirten Huawei, aynı zamanda bu sistemle birlikte oluşabilecek anlık gecikmeleri de tamamen ortadan kaldıracaklarını müjdeledi.

HarmonyOS 2.0 özellikleri

Bunun haricinde düzenlenen konferans sırasında yeni geliştirilen ekosistem sayesinde akıllı telefonlarda yer alan navigasyon özelliğini firmanın diğer giyebilir cihazları üzerinden kontrol edilebileceğini de ifade eden Huawei, aynı zamanda bu ekosistemle birlikte kullanıcılara oldukça kaliteli bir deneyim yaşatacaklarını da ifade etti.

Bunların yanı sıra aynı zamanda bu ekosistemle toplantılarda çoklu ekran desteği, QR kod ile erişim, anlık not alma gibi birçok kullanışlı özelliği de kullanıcılara sunacaklarını belirten şirket, bu kısımda ise kullanıcı deneyimini bambaşka bir boyuta taşıyacağını da belirtti.

HarmonyOs’un Yol Haritası Açıklandı

Düzenlenen konferansta aynı zamanda HarmonyOS’un yol haritası hakkında da bir takım açıklamalarda bulunan şirketin CEO’su Richard Yu, bu kısımdaysa yeni işletim sisteminin bugünden itibaren akıllı TV’ler, giyilebilir cihazlar ve arabalar gibi 128KB-128MB IoT cihazlar için kullanıma sunulacağını açıkladı. HarmonyOS’un yol haritası ise şu şekilde:

HarmonyOS Yol Haritası:

  • 10 Eylül 2020 – 128KB ile 128MB  RAM arasındaki cihazlar
  • 21 Nisan 2021 -128MB ila 4 GB RAM’lı cihazlar
  • Ekim 2021 – 4 GB ila 4 GB’dan yüksek RAM kapasitesine sahip olan cihazlar

Tüm bunların haricinde ayrıca etkinlik sıranda EMUI 11 hakkında da açıklamalarda bulunan şirket, önümüzdeki dönemde EMUI 11’in de HarmonyOS’a yükseltilebileceği de duyurdu.