Anasayfa Haber RX 6000 Big Navi Ekran Kartının Fotoğrafı Sızdı

RX 6000 Big Navi Ekran Kartının Fotoğrafı Sızdı

RX 6000 Big Navi Ekran Kartının Fotoğrafı Sızdı

Henüz test aşamasında olan yeni ‘Big Navi’ modelinden görseller sızdırıldı.

AMD, yeni nesil RDNA 2 grafik mimarisi ve Radeon RX 6000 serisi ekran kartlarını 28 Ekim tarihinde tanıtacağını duyurmuştu. Bu açıklamanın hemen ardından Bilibili‘de gizemli bir mühendislik örneği kartın görseli ortaya çıktı. Ekran kartının hangi grafik işlemcisine sahip olduğunu belirlemek mümkün değil ancak bunun yaklaşan Big Navi varyantlarından biri olduğu düşünülüyor. Sızıntının zamanlaması ise kesinlikle ilginç.

RX 6000 Big Navi Ekran KartıBu kartın üzerine kullanılan bellek türünü gösteren ‘Tipik Samsung 16 GB’ gibi bazı etiketler yapıştırılmış. Yani her bellek modülü için 2 GB boyutlarında olması beklenebilir. Ancak sızıntı yapan kişi, kartın 3 + 3 + 2 modül (toplamda 8) olduğunu iddia ediyor. İddiaya bakılırsa fotoğraflanan modelin 256 bit bellek arayüzüne sahip olduğu anlamına geliyor. Bu doğrultuda zaten geçtiğimiz günlerde 16 GB’lık bir modelden bahsetmiştik.

Başka bir etikette ise “Typical XT A0 ASIC” gibi bir ibare yer alıyor. Yani bu model Radeon RX ailesinden bir XT varyantı ve bu da onun Radeon Pro değil, oyunculara yönelik bir model olduğunu gösteriyor.

RX 6000 Big Navi Ekran KartıKart ayrıca DIP switch’leri ve çeşitli voltaj ölçüm noktaları ile kaplı görünüyor. Bunun yanında grafik işlemciye takılı büyük bir CPU tipi soğutucu bile var. Yani perakende satışa çıkmayacak ve muhtemelen test amaçlı kullanılıyor. Sol tarafına baktığımızda ise LED yük göstergeleri ve en az iki güç konnektörü (biri 8 pinli) göze çarpıyor.

Yeni RDNA 2 kartları merakla bekliyoruz ve alevlenecek NVIDIA-AMD rekabetini yakından takip ediyor olacağız.