Anasayfa Haber Apple’dan Stadia ve xCloud Gibi Hizmetlere Yeşil Işık

Apple’dan Stadia ve xCloud Gibi Hizmetlere Yeşil Işık

Apple'dan Stadia ve xCloud Gibi Hizmetlere Yeşil Işık

Hizmet şartlarını güncelleyen Apple, bazı şartlar koşarak bulut oyun hizmetlerine kapısını açacak.

Teknoloji devi Apple, son zamanlarda oyun sektöründe bulunan diğer şirketlerle pek iyi geçinemiyor. Apple’ın Epic Games ile süren davası bir kenara, aynı zamanda Google ve Microsoft gibi devlerle de ters düşmüşlerdi. Bildiğiniz gibi Stadia veya xCloud (Xbox Game Pass’e dahil oldu) gibi bulut tabanlı platformların App Store’a dahil olmayacağı söylenmişti.

Görünüşe göre Apple, bazı şirketlerle arasında buzları eritmek istiyor. Cupertino devi, iOS 14 piyasaya sürülmeden önce App Store yönergelerini güncelledi ve şimdi bulut oyun hizmetlerine izin verildiğini açıkça belirtiyorlar. Bu elbette birçok kullanıcı iyi bir haber. Ancak olaylar o kadar hızlı gelişmeyebilir.

Apple'dan Stadia ve xCloud Gibi Hizmetlere Yeşil IşıkApple’ın kurallarına göre Google Stadia ve Xbox Game Pass Ultimate gibi hizmetler aracılığıyla sunulan oyunların hepsi App Store’da ayrı ayrı yer almalı. Dolayısıyla Microsoft, 100’den fazla oyuna erişim sağlayan Xbox Game Pass Ultimate uygulamasını tek bir bütün halinde yayınlayamıyor. Güncellenen kurallara göre şartlar şu şekilde:

“Bir oyun akışı hizmeti aboneliğinde sunulan oyunlar doğrudan App Store’dan indirilmeli, kullanıcılar Apple’ın ödeme sistemini kullanarak satın alımlar yapabilmeli ve abone olmayan müşterilere dezavantaj oluşturmamalı.”

Yani Apple şirketlere yeşil ışık yaksa da Stadia ve Xbox Game Pass Ultimate’ın iOS cihazlara gelmesi halen zorluklarla dolu. Apple, Google ve Microsoft gibi dünya devlerinin bu tür sorunları çözememeleri, iletişim sorunları yaşamaları ise oldukça garip. Nitekim umarız tüm sorunlar çözülür ve daha fazla kullanıcı hizmetlerden yararlanmaya başlar, oyununu istediği platformda oynayabilir.