Anasayfa Haber Linux Dosyalarına Windows Üzerinden Erişim Mümkün Oluyor

Linux Dosyalarına Windows Üzerinden Erişim Mümkün Oluyor

Linux Dosyalarına Windows Üzerinden Erişim

Gelecek Windows 10 güncellemeleriyle birlikte iki önyükleme ve farklı diskler kullansanız dahi Linux dosya sistemine erişim sağlanabilecek.

Microsoft, Windows 10 Insider Önizlemesi Yapı 20211’i Dev Channel’daki kullanıcılar için yayınladı. Yeni denemeye sunulan sürüm, bazı düzeltmelerle birlikte iki yeni özellik getiriyor.

Dev Channel’daki bu yapılar, Windows 10’un herhangi bir sürümüne bağlı değil. Ancak yaklaşan Windows 10 20H2‘nin artık tamamlandığını düşünürsek, bu özellikler yüksek ihtimal Windows 10 2021 sürümleriyle birlikte gelecek.

Windows 10 Insider Preview Build 20211 ile Neler Değişti?

Linux Dosya Sistemine Erişim

En yeni derleme, kullanıcıların bir WSL 2 dağıtımının içine fiziksel bir disk ekleme ve bağlama özelliği ekliyor. Bu özellik, Windows tarafından yerel olarak desteklenmeyen dosya sistemlerine (ext4 gibi) erişmenizi sağlıyor. Dolayısıyla, Windows ve Linux ile ikili önyükleme yapıyorsanız ve farklı diskler kullanıyorsanız, artık Linux dosyalarınıza Windows’tan erişebileceksiniz.

Varsayılan Uygulamalar’a Arama Eklentisi

Windows 10 Ayarlar > Uygulamalar > Varsayılan uygulamalar sekmesine artık yeni bir arama bölümü eklendi. Böylece dosya türleri, protokoller ve uygulamalar içerisinde arama işlemi kolaylaşacak.

Linux Dosyalarına Windows Üzerinden Erişim

Hata Düzeltmeleri

  • 64 bit işletim sisteminde çalışan belirli 32 bit uygulamaların hibrit yapılandırmalar için harici GPU üzerinden çalışma sorunları düzeltildi.
  • Bir uygulama güncellemesi bittikten sonra Başlat menüsü kutucuklarında görünmeye devam eden güncelleme çubuğu uyarısı düzeltildi.
  • Başlat’taki bazı uygulama simgelerinin beklenmedik şekilde küçük görünmesine neden olabilecek bir sorunu düzeltildi.
  • ARM64 cihazlarda, belirli uygulamaları Başlat üzerinden başlattıktan ve ardından kapattıktan sonra bir sonraki açışınızda Başlangıçta çökmeye neden olan bir sorun düzeltildi.
  • Kilit ekranının takılmasına neden olabilecek bir sorun çözüldü.
  • ShellExperienceHost.exe’nin askıda kalmasına neden olabilecek bir sorun düzeltildi.
  • Görsellerin bildirim ekranında görünmemesine yol açan bir problem düzeltildi.
  • Güncellemeyi indirirken Windows güncellemesinin takılmasına neden olabilecek bir sorun düzeltildi.