Anasayfa Haber Galaxy S21 Ultra, Çift Telefoto Lens Barındırabilir

Galaxy S21 Ultra, Çift Telefoto Lens Barındırabilir

Galaxy S30, Galaxy S21

Samsung Galaxy S21 Ultra (ya da Galaxy S30 Ultra), çift telefoto lensli dörtlü bir kamera kurulumuyla piyasaya sunulabilir.

Samsung’un yeni amiral gemisi telefon serisi Galaxy S21’in Ultra modeli (ya da Galaxy S30 Ultra), yeni bir rapora göre iki telefoto lens içerecek. Samsung’un anavatanı Güney Kore’deki kaynaklar, yeni akıllı telefonun Galaxy S20 Ultra’ya benzer dörtlü bir kamera kurulumuna sahip olacağını iddia ediyor. Hatırlatmak gerekirse, Galaxy S20 Ultra’da tek telefoto lens kullanılmıştı. Yeni amiral gemisi telefon serisinde böylece kullanılacak telefoto lens sayısı ikiye çıkarılmış olacak.

Galaxy S20 Ultra’da bulunan telefoto lens 4x optik yakınlaştırmayı destekliyordu. Yeni bir telefoto lens eklenerek bu sayının artırılması, yakınlaştırma oranının da iki katına çıkması anlamına geliyor. Buna göre yeni seride standart 3x destekli bir lens ve 5x’ten fazla yakınlaştırma desteği bulunan periskop tarzı bir modül kullanılacak. Geriye kalan düzen ise 108 megapiksel geniş açılı bir kamera ve 12 megapiksel ultra geniş açılı bir mercekten oluşacak. Ayrıca, 40 megapiksel selfie kamerası da Galaxy S21 Ultra’nın ekranında yer alacak.

Galaxy S21 ailesinin diğer iki üyesi ise, Ultra’nın sahip olduğu mobil fotoğrafçılık yeteneklerine erişemeyecek. Ancak yine de önceki serilere göre belirli iyileştirmeler yapılması bekleniyor. Yeni amiral gemisi akıllı telefonlarının kameraları, daha iyi optik görüntü sabitleme sağlamaları için geliştirildi. Bunun yanında yeni akıllı telefon serisinde daha keskin görüntülü lenslerin kullanılması da olasılıklar arasında yer alıyor. Galaxy S21 Ultra ile ilgili ilginç olan bir diğer bilgi ise, yeni akıllı telefonun S Pen desteğine sahip olacağı iddiası. Akıllı telefon, S Pen’i desteklese de gövdesinde bir kalem tutucusuna sahip olmayacağından Galaxy Note serisiyle aynı olacağını söyleyemeyiz.

Son olarak, Samsung’un yeni akıllı telefon serisinin Samsung Galaxy S21 olarak mı yoksa Samsung Galaxy S30 olarak mı tanıtılacağı konusunda henüz bir bilgi sahibi olmadığımızı belirtelim