Anasayfa Haber iPhone 12’nin Çıkış Tarihi Ortaya Çıktı

iPhone 12’nin Çıkış Tarihi Ortaya Çıktı

Apple’ın yeni amiral gemisi telefonu iPhone 12’nin çıkış tarihi, Çin merkezli satış ağında ortaya çıktı.

Yayınlanan geçmiş raporlar, iPhone 12’nin, Apple’ın 15 Eylül’de düzenleyeceği çevrimiçi etkinlikte duyurulmayacağını söylüyordu. Çevrimiçi lansmanın, yeni iPad ve Apple Watch modellerinin tanıtımı üzerine olacağı düşünülüyordu. Ancak Çin merkezli interaktif bir pazar olan Pinduoduo, yeni akıllı telefonun bu lansmandan sonra satışa sunulacağını iddia etti. Hatta, ön siparişleri almaya bile başladı.

Çin’in kullanıcı ve sipariş sayısı bakımından en büyük ikinci çevrimiçi pazarı olma özelliği taşıyan Pinduoduo, yayınladığı tanıtım afişinde, iPhone 12’nin 16 Eylül’den itibaren satışa sunulabileceğinden bahsediyor. Daha önceki raporlar ve resmi açıklamalar, yeni akıllı telefonun bu lansmanda tanıtılmayacağını kullanıcılara aktarıyordu. Ancak Pinduoduo’nun bu hamlesi kafaları karıştırdı. Şimdiden, iPhone 12’yi ön siparişle almak isteyen kullanıcılar bile mevcut.

Daha önce de bazı kaynaklar tarafından iPhone 12’nin, Apple’ın düzenleyeceği bu çevrimiçi lansmanda duyurulacağı söylenmişti. Ancak bu iddialar sürekli olarak yalanlanıyordu. Öte yandan sızdırılan bir promosyon e-postasında Apple’ın, yeni amiral gemisi telefonu iPhone 12’nin tanıtımını Eylül ayında değil 10 Ekim’de gerçekleştireceği yazıyor. Bir yanda, Çin’in en büyük ikinci çevrimiçi alışveriş sitesi Pinduoduo’nun paylaştığı afişler, bir yanda ise sızdırılan bu promosyon mailleri müşterilerin kafasını hayli karıştırmış durumda. Bazı kullanıcılar, alışveriş sitesinin ön siparişleri sağlama almak amacıyla böyle bir oyun oynadığını iddia ederken, bazıları da bir sürpriz gerçekleşeceğini ve yeni akıllı telefonun bu tarihte satışa sunulacağını iddia ediyor.

Doğru bilgiye ulaşmanın tek yolunun bekleyip görmek olduğu çok açık. Bu doğrultuda, marka takipçilerinin gözü kulağı düzenlenecek çevrimiçi lansmanda olacak.