Anasayfa Haber macOS Big Sur Destekli VMware Fusion 12 Çıktı

macOS Big Sur Destekli VMware Fusion 12 Çıktı

VMware Fusion 12

VMware Fusion 12, pek çok yenilik ile birlikte kullanıcılara sunuldu.

Ağustos ayında duyurulan VMware Fusion 12 beraberinde birçok güncelleme ve geliştirme geleceği müjdelenmiş ancak çıkış tarihi paylaşılmamıştı. Şimdi ise sanallaştırma yazılımının hazır olduğu açıklandı. Başta macOS Big Sur desteği olmak üzere eGPU uyumluluğu, Kubertenes ile oluşturulmuş konteynır tabanlı uygulamalar için destek, DirectX 11 ve OpenGL 4.1 desteği, sandbox renderleme motoru için gelişmiş güvenlik, gelişmiş erişilebilirlik kontrolleri ve daha fazlası bunlardan sadece bazıları.

Fusion 12, hem ana bilgisayar hem de konuk desteği ile macOS Big Sur için optimize edilmiş durumda. macOS Catalina çalıştıran sistemlerde ise yazılım geçmişte olduğu gibi çekirdek uzantılarıyla çalışmaya devam edecek. Öte yandan, macOS Big Sur’da Fusion, sanal makine ve kapsayıcıları çalıştırmak için Apple API’lerinden faydalanacak.

Fusion 12’nin çıkışıyla birlikte VMware lisansını Fusion’un Windows ve Linux için yazılımı Workstation 16 ile uyumlu hale getirmek için yeniden yapılandırıyor. Fusion’ın temel seviyesi artık Fusion 12 Player olarak adlandırılırken bu yazılım ilk kez kişisel kullanım için ücretsiz. Ticari bir lisansın fiyatı ise 149 dolarken 79 dolar yükseltme lisansı da bulunuyor. İndirimli eğitim fiyatları sunulacağı ancak bu kullanıcıların çoğunun ücretsiz kişisel lisans almaya hak kazanacağı ifade ediliyor.

Geliştiricilere ve BT uzmanlarına yönelik sürüm olan Fusion 12 Pro ise bazı ek özellikler ve üç makineye kadar çalıştırma lisansı sağlıyor. Bunun özellikle Mac, Windows ve Linux’ta Fusion 12 veya Workstation 16 kullanan üç makinenin herhangi bir kombinasyonuna izin veren bir çapraz platform lisansı olduğunun altını çizelim. Fusion 12 Pro, 199 dolar fiyat etiketine sahipken yükseltme fiyatı ise 99 dolar.

Fusion 12 gelişen teknolojilerle uyumluluk için ‌macOS Catalina‌ veya macOS Big Sur gerektiriyor. Hala macOS Mojave kullananların ise bu makinelerde Fusion 11.5.6 sürümünü etkinleştirmek için bir Fusion 12 lisans anahtarına sahip olması gerekiyor.