Anasayfa Haber Apple Watch Series 6, U1 Çipi İle Geliyor

Apple Watch Series 6, U1 Çipi İle Geliyor

Apple Watch Series 6 U1

Apple Watch Series 6 akıllı saatlerin de iPhone 11 serisi gibi U1 çipi ile gelmesi dikkat çekti.

Geçtiğimiz yıl iPhone 11 ve iPhone 11 Pro modellerinin tanıtımı sırasında bahsedilmemiş olan ancak cihazlarda yer alan bir çip şimdi de Apple Watch Series 6 akıllı saatlerdeki yerini almış durumda. Bahsettiğimiz bu bileşen ise Apple U1 ultra genişbant yer bulucu çip.

Apple U1 aygıtların birbirlerini bulmasına, benzer teknolojiye sahip diğer aygıtları bulmasına ve hatta bir iPhone’u cebinizden çıkarmadan arabanızın veya kapınızın kilidini güvenli bir şekilde açmasına izin verme gibi yeteneklere sahip. Çipin cihazda yer aldığı ise Time Flies etkinliğindeki bir slaytta görüldü. Bu arada çipin daha uygun fiyatlı olarak lanse edilen Apple Watch SE modelinde bulunmadığını da not olarak düşelim.

Apple’ın bu kadar yetenekli bir çipi kullanarak ne zaman anlamlı özellik sunacağı ise merak konusu. Şirketin yakın gelecekte dijital araba anahtarları sunma fikrine sıcak baktığı biliniyor. Bunun da teknolojinin bir parçası olduğu ancak henüz geniş çaplı bir anlaşmaya varılmadığı için sessiz kalındığı düşünülüyor.

Ek olarak, U1 ile kayıp eşyalarınızı bulmanız da mümkün olabilir. Uzun süredir söylentileri dolaşan AirTag cihazlar ile kumanda, çanta veya anahtarınızı koyduğunuz yeri bulmanız mümkün hale gelebilir.

Şu an içinse U1 sadece aynı odadaki başka bir iPhone kullanıcısı ile fotoğraf paylaşmanın ötesinde bir fayda sağlamıyor.