Anasayfa Haber Google Meet, 49 Kişi Desteği ve Arka Plan Bulanıklaştırma Özelliği Kazandı

Google Meet, 49 Kişi Desteği ve Arka Plan Bulanıklaştırma Özelliği Kazandı

Google Meet

Google Meet ile gerçekleştirilen görüntülü görüşmelerde artık 49 kişi için destek ve arka plan bulanıklaştırma ile daha iyi bir deneyim sağlanıyor.

Google, Haziran ayında arka plan bulanıklaştırma ve aynı anda 49 kişi için destek sunabileceğinin sinyallerini vermişti. Şimdi ise şirket bu özellikleri web için sunmaya başladıklarını açıkladı.

Arka plan bulanıklığı özelliği sayesinde kullanıcılar, bir görüntülü görüşmedeyken odalarının karmaşasını gizlemek veya sadece konuşurken kendilerine odaklanılması için arka planlarını bulanıklaştırabilecekler. Bu özellik, görüntülü arama deneyimini büyük ölçüde iyileştirmek ve dikkat dağıtıcı unsurları azaltmak için Meet’teki arka plan gürültü azaltma özelliğiyle birlikte çalışacak. Şu an için arka plan bulanıklaştırma özelliği yalnızca Windows veya Mac‘te Google Chrome kullanılırken kullanılabilir durumda. Google, önümüzdeki haftalarda Android ve iOS platformlarında ChromeOS ve Meet‘in mobil uygulamaları için destek sunma planları yapıyor.

Ek olarak Google, otomatik veya parçalı düzen seçeneklerini kullanırken bir Meet görüntülü görüşmesindeki 49 kişiyi görüntüleme desteğini de kullanıma sunuyor. Ek olarak, bir kullanıcının kendisini sağ üst köşede yer alacak bir şekilde görme seçeneği de eklendi. Varsayılan olarak, döşemeli düzen 16 kişiyi gösteriyor ve otomatik düzen 9 döşeme gösteriyor. Herhangi bir zamanda ekranda görmek istediğiniz döşeme sayısını ayarlamak için kaydırıcıyı manuel olarak ayarlamanız gerekecektir. Yaptığınız düzen ayarlaması ise yalnızca o görüntülü toplantıyla sınırlı olacak.