Anasayfa Haber Google’ın Yeni Akıllı Hoparlörünün Adı Nest Audio Olabilir

Google’ın Yeni Akıllı Hoparlörünün Adı Nest Audio Olabilir

Google Nest Audio

Google’ın yakında çıkacak olan akıllı hoparlörü “Nest Audio” şeklinde adlandırılabilir

9to5Google tarafından hazırlanan Google Home 2.28 uygulamasının incelenmesi, şirketin yakında çıkacak akıllı hoparlörünü “Nest Audio” olarak adlandırdığını gösteriyor. Google, Nest markasına geçmeden ve geçen yıl Made by Google donanım etkinliğinde Nest Mini’yi tanıtmadan önce akıllı hoparlörlerini Google Home adı altında markalamıştı. Şimdi ise adlandırmanın farklı olabileceği belirtiliyor.

Google’ın 30 Eylül’de yeni Pixel akıllı telefonlarının yanı sıra yeni Nest hoparlörünü duyurmasını beklediğimiz bir etkinlik düzenlemeyi planladığını biliyoruz. Şirket, Temmuz ayında yeni çıkacak olan akıllı hoparlörüne resmi bir bakış hazırlamıştı ancak temel özelliklerinden hiçbirini açıklamamıştı. Google tarafından paylaşılan küçük bir tanıtım videosu, Nest hoparlörünün evde kolayca hareket ettirilebilecek şekilde taşınabilir olduğunu gösteriyordu. Ancak herhangi bir yerleşik pille gelip gelmeyeceği belirsizliğini koruyor.

Google Home uygulamasından yapılan sızıntılara göre, Nest Audio hoparlörünün yaklaşık 120 dolara mal olması bekleniyor. Bu da onu 2016’da piyasaya sürülen ve artık kullanımdan kaldırılan Google Home hoparlörü için ideal bir alternatif haline getiriyor. Yapılan marka değişikliği ile Google’ın tüm akıllı ev ürünlerini Nest markasının altına taşıdığı da açıkça görülüyor. Nest’in akıllı evlerle ilgili bazı özelliklerinin de Google Asistan’a getirilmesi bunu kanıtlar nitelikte.

Son olarak, Google’ın yeni akıllı hoparlörleri Nest Audio’nun piyasaya ne zaman sürüleceğinin henüz belli olmadığını belirtelim.