Anasayfa Haber Nintendo, 3DS Oyun Konsolu Üretimini Durdurdu

Nintendo, 3DS Oyun Konsolu Üretimini Durdurdu

nintendo 3ds oyun konsolu

Nintendo, başarılı satış rakamlarına ulaşan 3DS oyun konsolunun üretimini resmen sonlandırdı.

Bundan tam 9 yıl önce piyasaya sürülen Nintendo 3DS taşınabilir oyun konsolunun üretimi resmen sonlandırıldı. Şirketin Japon web sitesi, Nintendo’nun son gerçek taşınabilir oyun konsolunun sonunu işaret ederek, sistemin üretiminin sona erdiğini belirtti. Nintendo 3DS ilk olarak 2011 yılının Mart ayında 250 Dolar’ın biraz altında bir lansman fiyatı ile piyasaya çıkmıştı. Ancak konsola gösterilen ilgi beklentilerin altında kaldığında Nintendo, fiyatını 170 dolara düşürmek zorunda kalmıştı.

Nintendo 3DS’in çıkış yapmasını sağlayan olay ise piyasaya çıktığı yılın yaz döneminde konsolda oynanabilir, gişe rekorları kıran oyunların piyasaya sürülmesiydi. Mario Kart 7 oyunu ve Super Mario 3D Land gibi gişe rekorları kıran oyunlar Nintendo 3DS için işleri terse çevirmişti. O zamandan bu yana konsol, bir çok oyunun Nintendo 3DS için düzenlenmiş versiyonlarını destekledi ve büyük ilgi gördü. Legend of Zelda, Pokemon’un oyunları, Super Mario oyunları Nintendo 3DS için vazgeçilmez hale geldi.

Ayrıca konsol, kullanım ömrü boyunca revizyonlardan da payına düşeni aldı. 2012’de XL versiyonu daha büyük bir ekranla piyasaya sürüldü. 2013’te konsolun kapaksız versiyonu yapıldı ve 3D özelliği kaldırılarak daha düşük maliyetli 2DS tanıtıldı. 2015’te konsol, yükseltilmiş işlemciler, kontroller, kameralar ve 3D deneyimi ile yenilendi. 2017’de ise Nintendo Switch’in piyasaya sürülmesi ile Nintendo 3DS’in sonunun yaklaştığı tahmin ediliyordu. Geçen yıl, Nintendo Switch Lite tanıtıldı ve 3DS iyice gözden düştü. En sonunda da şirket 3DS üretiminin ve desteğinin sonlandığını açıkladı.