Anasayfa Haber Microsoft, Bethesda’yı Satın Aldı

Microsoft, Bethesda’yı Satın Aldı

Microsoft Bethesda

Microsoft, Bethesda’yı satın alarak Xbox çatısı altındaki stüdyo sayısını genişletti.

Microsoft, Xbox çatısı altındaki stüdyolar listesini genişletmeyi sürdürüyor. Şirket son olarak 7.5 milyar dolar karşılığında ZeniMax Media’yı satın aldı. Bu hamle ile Microsoft aynı zamanda Fallout, Elder Scrolls gibi oyunların geliştiricisi Bethesda Softworks’ü de almış oldu. Bununla kalınmayarak Doom, Rage, Wolfenstein gibi efsaneleri elinde bulunduran id Software de Xbox bünyesine dahil olmuş oldu.

Bethesda en büyük beğeni toplayan özel oyun geliştiricilerinden ve yayıncılarından biri konumunda. Bu alımla ayrıca Bethesda Game Studios, ZeniMax Online Studios, Arkane, MachineGames, Tango Gameworks, Alpha Dog ve Roundhouse Studios da Microsoft’un oldu.

Bethesda’nın mevcut oyunlarının hem Xbox hem de PC için Game Pass‘e ekleneceğinin de müjdesi veriliyor. Ek olarak, şu anda geliştirilmekte olan Starfield gibi oyunların ve çeşitli habersiz projelerin gelecekte Xbox Series X ve PC’ye geleceği belirtiliyor.

Bu hamlenin Microsoft’un Çin merkezli sosyal ağ TikTok’tan pay kapma hamlesinin suya düşmesi sonrasında geldiğini de not olarak düşelim. Platformun dünya çapında 2 milyar indirme ve sadece ABD’de 100 milyon kullanıcısı bulunuyor.