Anasayfa Haber 500 Bin Activision Hesabı Saldırıya Uğradı

500 Bin Activision Hesabı Saldırıya Uğradı

Activision Hesabı

Yüzbinlerce Activision hesabı ile ilgili bilgiler bilgisayar korsanları tarafından açığa çıkartıldı.

Yarım milyondan fazla Activision hesabı tehlike altında. Son haberlere göre, hesaplar şifreler de dahil giriş detayları ele geçirilerek herkese açık şekilde sızdırıldı. Activision hesapları, yayıncının popüler Call of Duty oyunlarının ilerlemesini izlemek için kullanılıyor ancak Sekiro: Shadows Die Twice gibi diğer Activision oyunları da oyuncuların kaydolmalarını isteyebiliyor.

Bilgisayar korsanlarının hesaplara nasıl erişim sağladığını tam olarak bilinmiyor, Activision hesapları, iki faktörlü kimlik doğrulama sunmadığından büyük olasılıkla kaba kuvvet (brute force) yönteminin kullanılmış olduğu tahmin ediliyor. Çok sayıda Call of Duty oyuncusu, bilgisayar korsanlarının şifrelerini değiştirmesinden dolayı hesaplarına giremediklerini bildiriyor.

Saldırının devam edip etmediği veya etkilenen hesapların durumu ise bilinmiyor. Activision cephesinden de bu ciddi durum hakkında henüz herhangi bir açıklama gelmedi. Şu an için yapabileceğiniz en doğru şey ise hesabınızı kontrol etmeniz ve en azından şifrenizi değiştirmeniz. Ek olarak, Activision hesabınızdan Battle.net, PSN, Xbox ve sosyal medya hesaplarının bağlantısını kaldırmak da yerinde bir hareket olacaktır.