Anasayfa Haber iOS 14 Kullanım Oranı Bir Haftadan Kısa Sürede Yüzde 25’i Gördü

iOS 14 Kullanım Oranı Bir Haftadan Kısa Sürede Yüzde 25’i Gördü

iOS 14 Kullanım Oranı

iOS 14 kullanım oranı, iOS 13 ile kıyaslandığında daha iyi bir tablo ortaya koyuyor.

16 Eylül itibarıyla tüm kullanıcılara sunulan iOS 14 kullanım oranı tüm uyumlu cihazlarda yüzde 25 seviyesine ulaşmış durumda. Yani iPhone, iPad, iPod Touch cihazların yüzde 25’ten fazlası güncelleme yaptı.

Mobil analitik şirketi Mixpanel tarafından yapılan araştırma, iOS 14 ile birlikte iPadOS 14 sürümünü de hesaba katıyor. iOS 14’üm geçen yılki iOS 13’ü geride bıraktığı ve aynı zaman diliminde iOS 13’ün yüzde 20’de kaldığı ifade ediliyor.

iOS 14 kullanım oranıiOS 14 özellikle Araç Takımları sayesinde kullanıcıların Ana Ekran’ı kendisine göre düzenlemesini mümkün hale getiriyor. Uzun zamandır istenilen bu özelliğin gelişinin yükseltmenin benimsenmesinde önemli rol oynadığı düşünülüyor. Bunun yanı sıra, tabii ki daha birçok kullanım deneyimini artıracak yenilik de mevcut.

Mixpanel’in iOS 14 kullanım oranı sonuçları, mobil analiz SDK’larını içeren web sitelerine ve uygulama ziyaretlerine göre kaydediliyor. Veriler resmi olmasa da Apple’ın sonuçlarıyla kabaca doğru olduğu paylaşılıyor. Apple ise yazılımıyla ilgili rakamları açıklamak için biraz daha bekliyor.