Anasayfa Haber PC’leri Yavaşlatan Windows 10 Güncellemesi Düzeltildi

PC’leri Yavaşlatan Windows 10 Güncellemesi Düzeltildi

windows 10

Kullanıcıların sistem performansını ve açılış sürelerini olumsuz etkileyen bir Windows 10 güncellemesi geri çekildi ve yerine yamalı bir sürüm geldi. Güncellemeyle birlikte sorunlar çözüme kavuşmuş görünüyor.

Microsoft, bu yılın başlarında “KB4559309” zorunlu Windows Güncellemesi yayınlandı ve birçok kullanıcı tarafından sistem performansının olumsuz etkilendiği iddia edilmişti. Bu güncellemenin eski Edge tarayıcısını yeni Chromium tabanlı tarayıcıyla değiştirmek için birçok cihaza uygulandığı bildirildi.

Söz edilen sorun ise Chromium Edge ile alakalı değil. Ancak Windows 10 KB4559309 güncellemesindeki keşfedilemeyen bir şeyin bazı cihazların performansını, özellikle de başlatma sürelerini etkilediği söyleniyor.

Bu güncelleme ile ilgili başka bir sorun da güncellemenin otomatik olarak yapılması. Bu nedenle kurumsal müşteriler için tasarlanan gelişmiş araçları kullanmadığınız sürece iptal etmek oldukça zor. Güncelleme yüklendiyse, seçenek inaktif olduğu için kaldırmanın da bir yolu yok.

Kullanıcılar yaşadığı problemleri dile getirdikçe Microsoft tarafı da olaya el attı ve raporları araştırdıklarını doğruladı. Neyse ki sonrasında bu güncelleme geri çekildi ve KB4576754 ile değiştirildi. Bu yama, KB4559309’un yerini almak üzere 31 Ağustos’ta yayınlandı ve yine otomatik olarak yükleniyor. Aradan geçen süre zarfında ise herhangi bir şikayet gelmiş değil.

Özetle sorun çözülmüş görünüyor. Son dönemde birçok farklı Windows 10 hatası gündeme geldi. Bu sorunlar Microsoft’a iletildikçe onlar da çözüme kavuşturmak için ellerinden geleni yapıyorlar. Bu sebeple sizler de yaşadığınız her türlü sorunda Microsoft’a geri bildirimde bulunabilirsiniz.

Son olarak, geçtiğimiz günlerde Microsoft’un SSD yıpratan bir hatayı da yine bir güncelleme ile giderdiğini belirtelim.