Anasayfa Haber Acrobat Reader Uygulamaları için Liquid Modu Geldi

Acrobat Reader Uygulamaları için Liquid Modu Geldi

Acrobat Reader Liquid

iOS ve Android için Adobe Acrobat Reader uygulamasına Liquid Modu geldi.

Adobe şimdi de yapay zeka ve makine öğrenimi kullanan Adobe Sensei destekli özelliklerini Liquid Modu ile başlayarak Acrobat Reader PDF okuyucusuna getirmiş durumda. Yeni mod, şirketin yapay zeka aracını kullanarak otomatik olarak metinleri, görüntüleri ve tabloları mobil cihazlar için yeniden biçimlendirebiliyor.

iOS ve Android için Adobe Acrobat Reader uygulamalarında sadece bir düğmeye dokunarak modu etkinleştirdiğinizde, Sensei bir PDF belgesinin parçalarını tanımlamak için arka planda yapay zeka ve makine öğrenimini kullanıyor. Bu sayede mesela başlıklar büyütülerek ve yakınlaştırmaya gerek kalmadan daha küçük bir ekranda okunabilmesi mümkün hale geliyor. Özellik, okuduğunuz belgenin daraltılabilir ve genişletilebilir bölümlerini oluşturmanın yanı sıra, metni aranabilir hale getirebiliyor. Belge daha okunaklı hale getirilmek istendiğinde, yazı tipi boyutunu, satır ve sözcük aralığını değiştirerek belge daha da özelleştirilebiliyor. Adobe, modun önümüzdeki dönemde daha da iyi hale getirileceğinin de altını çiziyor.

Liquid Modu mobil uygulamaların yanı sıra, Acrobat Reader, Google Play Store destekleyen Chromebook bilgisayarlarda da çalışabiliyor. Özelliğin daha sonra masaüstüne ve internet tarayıcılara da geleceğini belirtelim.