Anasayfa Haber Xbox Series X ve Series S için 1 TB Depolama Kartının Fiyatı...

Xbox Series X ve Series S için 1 TB Depolama Kartının Fiyatı Belli Oldu

Xbox Series X ve S Genişletme Kartı SSD NVMe 1 TB

Yeni nesil Xbox oyun konsolları için Seagate tarafından üretilen 1 TB NVMe depolama genişletme kartı yaklaşık 200 dolara satışa çıkacak.

Microsoft’un geliştirdiği Xbox Series X ve Series S oyun konsollarını daha önce detaylı bir şekilde ele almıştık. Bu konsol ön siparişe açılırken Türkiye fiyatları da belli olmuştu ve sonrasında bu fiyatların resmi siteden kalktığını gördük.

Series X 1 TB kapasiteli özel NVMe depolama sürücüsüyle geliyor. Küçük kardeşi Series S’te ise kapasite 512 GB’a düşüyor. Doğrusu bazı oyunların kapladığı büyük alanları düşünürsek bu boyutlar birçok kullanıcı için yetersiz. Konsollar harici bir USB depolama aygıtına destek sunuyor. Ancak burada USB 3.2’in bant genişliği ile sınırlı kalıyorsunuz.

Xbox Series X ve S Genişletme Kartı SSD NVMe 1 TBDaha önce de bahsettiğimiz gibi, Microsoft ve Seagate işbirliği yaptı ve Xbox konsollara özel 1 TB’lık genişletme kartı hazırlandı. En çok merak edilen ise elbette bu kartın fiyatıydı. Xbox için hazırlanan depolama genişletme kartı vergilerle birlikte 159 sterlin, yani yaklaşık 200 dolar olarak listelendi.

Ülkeden ülkeye vergiler değişse de üç aşağı beş yukarı genişletme cihazının fiyatı bu şekilde. Xbox Series S modelinin kendisinin zaten 300 dolar olduğunu düşünürsek, 200 dolar gerçekten yüksek diyebiliriz. Yani Xbox oyun konsoluyla birlikte yüksek hızlı bir depolama çözümü isteyen oyunseverler için maliyet bir hayli artacak.