Anasayfa Haber Abonelik Gerektirmeyen Microsoft Office Gelecek Yıl Sunulacak

Abonelik Gerektirmeyen Microsoft Office Gelecek Yıl Sunulacak

Microsoft Office abonelik

Microsoft Office için abonelik gerektirmeyen ve tek sefer ödeme yapılacak bir sürüm geliyor.

Microsoft tarafından Exchange Server’ın sonraki sürümünün duyurulduğu bir blog gönderisinde abonelik gerektirmeyecek bir Microsoft Office sürümünün de yolda olduğu paylaşıldı. Açıklamada, Office’in 2021 yılının ikinci yarısında hem Windows hem de Mac için yeni bir kalıcı sürüm göreceği ifade ediliyor. Bu anlamda Office uygulamaları için abonelik ücreti ödemek istemeyenler de memnun edilmiş olacak.

Office’in yeni sürümünü gelecek yıl sadece tek seferlik bir ödeme ile edinmek mümkün hale gelecek. Şirket yıllardır Microsoft 365 ile Office uygulamalarına erişim olanağı sağlıyor. Abonelik tabanlı sürümde Word, Excel, PowerPoint, Outlook ve diğer uygulamalar aylık ödemelerle kullanılabiliyor. Bu uygulamalardan bazılarını Microsoft hesabınız bilgisayarınıza yüklemeden ile çevrimiçi olarak ücretsiz kullanmak da mümkün.

Office uygulamaları için tek seferlik ödeme yapmak isteyenler Office 2019 için bunu gerçekleştirebiliyor. Bunun kalıcı sürüm olup olmayacağı ve Microsoft’un Office paketi için yalnızca abonelik modeline geçip geçmeyeceği uzunca bir süre belirsiz kalmıştı. Neyse ki artık durum böyle olmayacak. Yeni kalıcı sürümün fiyatlandırması ve kullanılabilirliği ise henüz belirsiz.