Anasayfa Haber Instagram, Reels Düzenleme İçin Daha Fazla Kontrol Getirdi

Instagram, Reels Düzenleme İçin Daha Fazla Kontrol Getirdi

Instagram Reels Düzenleme

Instagram Reels, eleştiriler sonrasında düzenleme konusuna el atmış durumda.

Instagram, TikTok karşısındaki mücadelesini kazanmak üzere Reels özelliğinde birkaç değişikliğe gidiyor. Bunların başında ise artık kliplerin süresinin 30 saniyeye uzatılması geliyor. Artık 10 saniyelik bir geri sayım zamanlayıcısı ayarlayıp klipleri kırpıp silebileceksiniz. Böylece düzenleme süreci de daha sorunsuz hale gelmiş olacak.

Instagram ReelsHenüz 2 ay önce tüm kullanıcılara sunulmaya başlayan Reels için gelen eleştirilen başında düzenleme kontrolleri veya daha fazla özellik sunulmaması geliyor. Son olarak yapılan değişiklikler ise Reels’i TikTok’a alışmış kişiler için daha kullanışlı hale getirme girişimi gibi görünüyor.

Reels yaratmak için Instagram kamerasına gidip ekranın alt tarafından Reels kategorisini seçmeniz gerektiğini hatırlatalım. Çekim tuşuna basılı tutarak kayda başlayabiliyorsunuz. Altta da bir ilerleme göstergesi bulunuyor. Klip sonlandırmak içinse sadece kaydı durdurmak yeterli. Daha sonra kaydınızı Instagram Müzik kütüphanesi ve efektlerle süslemek de elinizde.