Anasayfa Haber Linux için Microsoft Edge Çıkış Tarihi Belli Oldu

Linux için Microsoft Edge Çıkış Tarihi Belli Oldu

Microsoft Edge Linux

Microsoft Edge, Ekim ayında Linux kullanıcıları için de kullanılabilir hale gelecek.

Microsoft’un yeni ve geliştirilmiş Edge tarayıcısı Windows ve Mac kullanıcıları için önemli bir alternatif olarak bulunuyordu. Ancak Linux kullanıcıları bu döngünün dışında kalmıştı. Chromium destekli tarayıcı önümüzdeki ay geliştirici önizleme derlemesi biçiminde Linux’a da ulaşacak. Tarayıcı direkt olarak tam sürümüyle yayınlanmayacağından belirli hatalar veya aksaklıklar olabilir ancak Microsoft bunları gidermek için de elinden geleni yapacak.

Ekim ayında “Linux için Edge” indirmek için iki ana seçeneğiniz bulunuyor. Bunlardan biri Edge Insiders sitesinden önizleme kanalını indirerek kurmak, diğeri ise Linux’un yerleşik paket yöneticisini kullanmak. Microsoft, tarayıcıyı kullanmaya başladıktan sonra, tarayıcının işlevselliği hakkında olumlu ya da olumsuz bir düşünceniz varsa deneyimlerinizi paylaşmanızı talep edecek. Bu paylaşımları Edge Insider sitesindeki forumdan veya Edge Dev Twitter hesabı aracılığıyla yapabileceksiniz.

Linux Microsoft EdgeGeçtiğimiz günlerde yenilenmiş sürümüyle kullanıcılar arasında önemli bir alternatif haline gelen Microsoft Edge, Windows ve Mac kullanıcıları tarafından tercih edilmeye başlanmıştı. Şimdi ise yeni bir platformda daha bulunmak Edge’in popülerliğini artırabilir. Nitekim Microsoft Edge tarayıcısı, diğer platformdaki özelliklerinin aynısını Linux’ta da sunacak. Yani, versiyonlar arasında büyük farklar olmayacak.

Son olarak, Microsoft Edge Linux versiyonunun çıkış tarihi için Ekim ayı işaret edilse de henüz net bir gün verilmediğini belirtelim.