Anasayfa Haber YouTube, Yaş Doğrulama Gereksinimini Genişletiyor

YouTube, Yaş Doğrulama Gereksinimini Genişletiyor

youtube

YouTube, bazı Avrupalı kullanıcılar için yeni bir yaş doğrulama gereksinimi başlatacak.

YouTube, Avrupa’daki yaş doğrulama gereksinimlerinde yeni bir güncelleme yaptığını duyurdu. Video barındırma servisi, bölgedeki bazı kullanıcıların yaş kısıtlamalı içeriği izleyebilmeleri için önümüzdeki aylarda yaşlarını onaylamaları gerekeceğini söyledi. Yaklaşan değişikliği duyuran bir blog gönderisinde YouTube, yaş doğrulama politikasının Avrupa Birliği’nin Görsel-İşitsel Medya Hizmetleri Direktifi ile uyumlu olduğunu da açıkladı.

Yeni genişleme, Avrupa bölgesindeki bazı kullanıcıların, YouTube’un doğru yaşta olduklarını onaylayamadığı durumlarda yaş sınırlaması olan videoları izlemeye çalıştıklarında yaş kanıtı sunmaları gerektiği anlamına geliyor. Bu gereksinimler, kullanıcının 18 yaşından büyük olduğunu gösteren geçerli bir kimlik veya kredi kartı göstermesini mecbur kılacak. Bu duyuru, YouTube’un platformdaki içeriği görüntüleyebilecek kullanıcı türlerini yaşa göre otomatik olarak filtrelemeye yönelik kapsamlı çalışmasının da bir adımı olarak nitelendiriliyor.

youtube yaş doğrulamaYouTube, önümüzdeki aylarda daha fazla videonun yaş kısıtlamasıyla sonuçlanacağını söylediği değişiklikleri kullanıma sunacak. Bu değişiklikler, yaşa duyarlı içeriği belirlemek ve yaş sınırlamalarını otomatik olarak uygulamak için makine öğrenimi destekli teknolojiye güvenecek. Videolarının yanlışlıkla kısıtlandığını düşünen içerik sahipleri için YouTube, karara itiraz etmelerine de izin verecek. İçeriğin yalnızca uygun kitleye sunulmasını sağlamak için YouTube, başka sitelerdeki yaş kısıtlaması olan videoları izlemeye çalışan kullanıcıların oturum açmalarını ve 18 yaşından büyük olduklarını kanıtlamasını isteyecek ve kendi sitesine yönlendirecek.

Son olarak, zaten reklam ve içerik şartlarına uyduklarından YouTube İş Ortağı Programına katılmış olan kanalların, bu genişlemeden en az etkilenecek olan kanallar olduğunu belirtelim.