Anasayfa Haber NASA, Titan Drone Görevini 1 Yıl Erteledi

NASA, Titan Drone Görevini 1 Yıl Erteledi

NASA Titan Drone

NASA, Titan için planladığı drone görevini 1 yıl daha erteleme kararı aldı.

NASA, Satürn uydusu Titan için gerçekleştireceği drone görevini 2026 yılından 2027 yılına ertelediklerini duyurdu. Amerikan Havacılık ve Uzay Ajansı, bu kararda harici faktörlerin etkili olduğunun altını çiziyor. Bu faktörlerden birsinin de Covid-19 salgını olduğu ifade ediliyor. Salgın, Gezegen Bilimi Bölümü bütçesini de etkilemiş ve beklemeyi daha mantıklı hale getirmiş. Hatta ilk başta Dragonfly görevinin 2025’te yapılmasının istendiğini de not olarak düşelim.

İddialı proje, NASA’nın başka bir gök cismi üzerindeki ilk çok rotorlu bilim aracını temsil edecek ve tüm bilim yükünü birden çok alan arasında taşıyan her türden ilk araç olacak. Drone, örnek toplamanın yanı sıra, hem Titan’ın yaşanabilirliğini hem de önemli bir kraterde prebiyotik kimyasının gelişimini incelemek için nispeten düzenli uçuşlarla 9 yıl görev yapacak.

Kısacası, Titan hakkında daha fazla şey öğrenmek için bilim insanlarının önünde daha uzunca bir zaman var. Her şey yolunda giderse, Dragonfly hala gizemli olan aya ve Dünya’nın ötesindeki yaşamın sürdürülebilirliği konusuna daha fazla ışık tutacak.