Anasayfa Haber Yeni SanDisk Extreme ve Extreme PRO Taşınabilir SSD’ler Tanıtıldı

Yeni SanDisk Extreme ve Extreme PRO Taşınabilir SSD’ler Tanıtıldı

SanDisk Extreme ve Extreme PRO Taşınabilir SSD

Yenilenen SanDisk Extreme ve Extreme PRO modelleri yüksek performans ve şifreleme özellikleri sunuyor.

Western Digital, önceki nesillere göre neredeyse 2 kat daha fazla hız sunan iki yeni SanDisk taşınabilir SSD hazırladı. SanDisk Extreme ve SanDisk Extreme PRO taşınabilir SSD’ler, profesyonel fotoğrafçılar, kameramanlar, içerik geliştiriciler ve diğer günlük kullanıcılara hitap ediyor.

Extreme V2 NVMe modeli, 1050 MB/sn’ye kadar okuma ve 1000 MB/sn’ye kadar yazma hızlarına erişebiliyor. ASMedia ASM2362 kontrolcünün kullanıldığı modelde WD Black sınıfı SN750 PCIe 3.0 x4 NVMe sürücüler kullanılmış. Ek olarak USB 3.2 Gen 2 bağlantısı sunulmuş ve böylece 1 GB/sn gibi hızlara çıkmak mümkün.

SanDisk Extreme ve Extreme PRO Taşınabilir SSDExtreme PRO Taşınabilir SSD v2, esasen SN750’nin OEM sürümü olan ancak 96 katmanlı BiCS 4 3D NAND flash’a yükseltilen ve harici sürücülerle kullanım için özel olarak ayarlanmış ürün yazılımına sahip WD Black SN730E SSD’yi temel alıyor. PCIe 3.0 x4 NVMe arayüzü, Extreme PRO Portable SSD v2’nin 2000 MB/sn’ye kadar okuma/yazma hızlarına çıkmasını sağlıyor.

Sürücüler parola koruması ve 256-bit AES donanım şifrelemesi ile verilerin güvende olmasını sağlıyor. Ayrıca düşme, su ve toza dayanıklı olarak özel materyaller ile desteklenmiş. Extreme V2 ve Extreme PRO v2 SSD’ler beş yıllık sınırlı garanti ile destekleniyor.

SanDisk Extreme 500 GB modeli 119.99 dolar ve 1 TB modeli 199.99 dolarlık liste fiyatıyla satışa çıkacak. 2 TB kapasiteli sürüm ise ilerleyen tarihlerde piyasaya sürülecek. Extreme PRO’nun 2 TB modeli 499.99 dolar liste fiyatına sahip ve ilerleyen günlerde 1 TB varyantı da gönderilecek.