Anasayfa Haber Google, Android Güvenlik Ekibi Oluşturuyor

Google, Android Güvenlik Ekibi Oluşturuyor

Android Güvenlik Ekibi

Android Güvenlik Ekibi, kullanıcı deneyimini çok daha iyi hale getirecek bir oluşum olacak.

Google tarafından hassas uygulamalardaki kritik hataları bulacak ve ortadan kaldıracak bir Android Güvenlik Ekibi oluşturuluyor. Bunun uzun zaman önce yapılması gereken bir şey olduğu aşikar. Ekibin deneyimi pek çok kullanıcı için sorunsuz ve anlaşılır hale getirebilmenin yanı sıra, hataları bularak giderme sürecini hızlandırması da büyük önem taşıyor.

Android Güvenlik Ekibi, son derece hassas uygulamaların güvenlik değerlendirmelerini yürütmekten sorumlu olacak. Verilen iş ilanındaki güvenlik mühendisliği müdürü için aranılan özelliklerde, kendisinin Google Play‘deki son derece hassas üçüncü taraf Android uygulamalarının güvenlik değerlendirmelerini yürütecek bir ekip oluşturmaktan sorumlu olacağı ifade ediliyor. Ekip, banka uygulamaları gibi hassas kullanıcı verilerini içeren uygulamalara veya en son COVID-19 kişi izleme uygulamalarına da odaklanabilir.

Google aradığı yeni Android güvenlik ekibinin yalnızca hassas uygulamalardaki güvenlik açıklarını bulmak için nasıl çalışacağını değil, aynı zamanda sorunları gidermek için çareler de sağlayacağını da belirtiyor. Ekip daha da ileri giderek, ek Android güvenlik ekipleriyle çalışmaktan sorumlu olacak ve bu güvenlik açıklarının oluşumunu daha büyük ölçekte azaltmanın yeni ve daha iyi yollarını bulmaktan sorumlu olacak.

Sonuç olarak Google’ın bu hareketi, tüm Android ekosistemini çok daha sorunsuz hale getirebilecek ve kullanıcıların erişilebilirlik ve güvenlik söz konusu olduğunda genel olarak daha iyi deneyime sahip olmasını sağlayabilecek nitelikte. Bu ekibin ne zaman kurulacağına dair net bir bilgi ise bulunmuyor.