Anasayfa Haber Apple, Farklı Markaların Ses Ürünlerini Satmayı Bırakıyor

Apple, Farklı Markaların Ses Ürünlerini Satmayı Bırakıyor

Apple Ses Ürünü

Apple, çevrimiçi ve perakende mağazalarında kulaklık ve hoparlör gibi üçüncü parti ses ürünü satmayacak.

Apple bundan böyle Bose, Sonos, Logitech ve başka markaları ait kulaklık ve hoparlör satışını sonlandırmış durumda. Şirket, farklı marka ses ürünü satışını bırakarak bir süredir söylentileri dolaşan kendi AirPods Studio kulaklık ve HomePod mini hoparlör gibi yeni ürünlerine yer açmak istiyor gibi gözüküyor.

Apple, kendi ürünleri için aksesuar olarak şirket tarafından satın alınmadan önce Beats dahil olmak üzere üçüncü şahıslardan her zaman kulaklık ve hoparlör sattı. Öte yandan şirket, AirPods modellerinin başarısından sonra şimdi kendi markalı ses ürünlerine odaklanıyor. HomePod, fiyatı ve dünya çapında yalnızca 3 ülkede bulunabilirliği nedeniyle o kadar başarılı olmasa da şirket rakip ürünleri çevrimiçi mağazasından kaldırdı. Apple’ın perakende satış mağazası çalışanlarından da diğer markaların kulaklıklarını ve hoparlörlerini çıkarmaları istendiği söyleniyor. Ek olarak, ilgili markalara da artık üçüncü parti hoparlörlerin ve kulaklıkların satılmayacağı yönünde bildirimde bulunulmuş.

Apple daha önce de kendi modellerini sunmadan rakip ürünleri satıştan kaldırmıştı. Apple Watch piyasaya sürülmesinden önce de Fitbit benzer şekilde mağazalarda satılmamaya başlanmıştı.