Anasayfa Haber SK Hynix, Dünyanın İlk DDR5 DRAM’ini Tanıttı

SK Hynix, Dünyanın İlk DDR5 DRAM’ini Tanıttı

SK Hynix DDR5 DRAM

SK Hynix dünyanın ilk DDR5 DRAM birimini duyurdu.

Bellek çipleri üreticisi SK hynix tarafından dünyanın ilk DDR5 DRAM’i tanıtıldı. Şirket bundan iki yıl önce ilk 16 GB DDR5 DRAM için geliştirme aşamasında olduklarını duyurmuştu ve görünen o ki hedefe ulaşıldı.

DDR5, bellek teknolojisindeki bir sonraki evrimsel adım olarak nitelendiriliyor ve son birkaç neslin eğilimini sürdürerek çalışma voltajını 1.2V’den 1.1V‘a düşürüyor. Bu da birimin daha da az güç tüketmesine imkan tanıyor. SK hynix ise yüzde 20‘lik bir azalma olduğunu iddia ediyor. Ek olarak yeni bellek, DDR4 aralığından 1.8 kat daha yüksek olan 4.800 Mbps ile 5.600 Mbps arasındaki aktarım hızıyla önemli ölçüde daha hızlı aktarımlar sunabiliyor. Yeni DDR5 DRAM çok daha hızlı olmasının yanı sıra, 1 bit düzeyinde hataları düzeltebilen ve uygulama güvenilirliğini 20 kata kadar artırabilen hata düzeltme kodu (ECC) içeriyor.

SK hynix, DDR5 ekosistemini geliştirmek için bellek çipi işindeki diğer ortaklarla çalışmaya devam edeceğini paylaşıyor. Montage Technology gibi bazı ortaklar, web sitelerinde zaten listelenen DDR5 ürünlerine sahip ancak SK hynix’in kendisi henüz bunların hiçbirini göstermiyor gibi görünüyor. Şu anda, DDR5 ürünleri büyük veri, yapay zeka ve makine öğrenimi gibi yüksek performanslı bilgi işlem görevlerine yönelik. Bundan dolayı genel tüketicilerin buna bilgisayarlarında yer vermesi biraz zaman alacak gibi gözüküyor. Bu bellek desteğinin yalnızca Intel ve AMD işlemcilerin gelecek nesilleri için planlanmış olduğunun da altını çizelim.