Anasayfa Haber Chrome 86, iOS ve Android Tarafında Şifre Güvenliğine Odaklanıyor

Chrome 86, iOS ve Android Tarafında Şifre Güvenliğine Odaklanıyor

Chrome 86

Chrome 86 güncellemesi iOS ve Android kullanıcıları için önemli güvenlik özellikleri sunuyor.

Halihazırda masaüstü sürümde mevcut olan ve kullanıcı şifrelerinin başkalarının eline geçip geçmediğini kontrol eden güvenlik özelliği, iOS ve Android için de Chrome 86 güncellemesi ile sunulmuş durumda.

Google, şifrenin açığa çıkıp çıkmadığını kontrol ettikten sonra kullanıcıları doğrudan “Şifreyi Değiştir” formuna yönlendiriyor. Şirket ayrıca, güvenliği ihlal edilmiş şifreleri kontrol eden ve Chrome’un güncel olmasını sağlayan Güvenlik Kontrolü sistemini mobil cihaza da ekliyor. Ek olarak, Güvenli Tarama’nın açık olup olmadığı da kontrol ediliyor.

chromeŞirket, bu yılın başlarında masaüstü tarayıcıların kullanımına sunulan Gelişmiş Güvenli Tarama özelliğini de Android’e getiriyor. Mod etkinleştirildiğinde Chrome, Google’ın Güvenli Tarama hizmetiyle gerçek zamanlı verileri paylaşarak sizi kimlik avına, kötü amaçlı yazılımlara ve diğer tehlikeli sitelere karşı proaktif olarak koruyabiliyor. Google, bu hizmet etkinleştirildiğinde, şifrelerini kimlik avı sitelerine giren kullanıcıların sayısında yüzde 20’lik bir düşüş olacağını tahmin ediyor.

iOS tarafında ise kullanıcılar Face ID, Touch ID veya telefon şifresini kullanarak, Chrome’un otomatik doldurulan şifrelerini doğrulayabilecek. Temmuz ayında Android kullanıcıları için de benzer bir özelliğin eklendiğini hatırlatalım.

Bunların yanı sıra, masaüstü ve Android’de HTTPS aracılığıyla yüklenen ancak HTTP üzerinden içerik gönderen web formları hakkında uyarı veren karma form uyarılarını sunuluyor Chrome 86 ayrıca, güvenli sayfalar, güvenli olmayan indirmeler başlattığında kullanıcıları engelliyor veya uyarıyor.