Anasayfa Haber Klasik Instagram İkonları 10. Yıl Şerefine Geri Dönüyor

Klasik Instagram İkonları 10. Yıl Şerefine Geri Dönüyor

Klasik Instagram İkonları

Instagram, 10. yaşını klasik Instagram ikonları ve daha fazlası ile kutluyor.

6 Ekim 2010 tarihinde App Store üzerinden yayınlanan ve 10. yıldönümünü kutlayan Instagram, kullanıcılarına bunun şerefine bir sürpriz yaptı. Hatta fotoğraf paylaşım uygulamasının iPhone 4 akıllı telefonun çıkışından birkaç ay sonra çıktığını da not olarak düşelim. Kutlama amacıyla klasik Instagram ikonları uygulamaya ekleniyor ve ana ekran ikonu için bunlar arasından seçim yapabiliyorsunuz.

İkonlar, 5 yıldan uzun süre kullanılan klasik Polaroid tarzı kamera tasarımlarını da içeriyor. Ayrıca, mevcut logo için gökkuşağı renkleri ve tek renkli seçenekler de dahil olmak üzere temalı varyasyonlar da bulunuyor. Yeni simgelere erişmek için Instagram uygulaması içindeki ayarlara girmeniz ve bazı emojileri ortaya çıkarmak amacıyla ekranda uzun bir kaydırma yapmanız gerekiyor. Yeterince aşağı kaydırdığınızda ise simgelerin kilidi açılıyor ve Instagram’dan bir mesaj görüyorsunuz. Uygulama güncellemesi ayrıca, özel bir harita ve son 3 yıldaki hikayelerinizin arşivi gibi yenilikler de sunuyor.

Bu arada ikonlar sadece Ekim ayı boyunca mevcut olacak gibi gözüküyor. Instagram mesajında bu ay kullanıcıları uygulama ikonunu değiştirmeye davet ettiklerini ifade ediliyor.