Anasayfa Haber Bülten OPPO Reno4 Lite, Yapay Zeka Destekli Kameralarıyla Dikkat Çekiyor

OPPO Reno4 Lite, Yapay Zeka Destekli Kameralarıyla Dikkat Çekiyor

OPPO Reno4 Lite

OPPO, Reno4 Serisi’nde yer alan ve Türkiye pazarına ilk kez getirdiği Reno4 Lite modelinde mobil fotoğrafçılığı ile yapay zeka teknolojilerini harmanlıyor.

Kısa bir süre önce Reno4 Serisi’nin tanıtımını gerçekleştiren OPPO, seride yer alan Reno4 Lite modelini de tanıttı. 7,48 mm kalınlığında ve 164 gram ağırlığındaki Reno4 Lite, yapay zeka destekli mobil fotoğrafçılık özellikleri ile ön plana çıkıyor.

OPPO Reno4 Lite
OPPO Reno4 Lite

Arkada 4, önde 2 kamera bulunuyor

Mobil fotoğrafçılığı yeniden yorumlayan Reno4 Lite, ana kamerası 48MP çözünürlüğünde olan 4’lü kamera ile birlikte geliyor. Akıllı telefonun ön kısmında bulunan, biri 16MP diğeri 2MP çözünürlüğe sahip çift kamera da yine bir ilk olarak karşımıza çıkıyor.

Bokeh efektli selfieler

Reno4 Lite’ın Çift Lensli Bokeh özelliği ile portre fotoğrafına bokeh efekti ekleyerek selfieler çekebilirsiniz. Hatta çekeceğiniz videolara bile bokeh efekti ekleyebilmeniz mümkün.

Portre özellikleri

Reno4 Lite’ın 6 adet kamerası da yapay zeka destekli portre çekimi yapabiliyor. Yapay Zeka Süper Net Portre ve Yapay Zeka Süper Gece Portresi modları ile detayları ön plana çıkartabiliyorsunuz. Ayrıca OPPO, Yapay Zeka Renkli Portre ve Yapay Zeka Gece Portresi modları ile de fütüristik çekimler yapılabileceğini belirtiyor.

Yapay Zeka Süper Net Portre

Reno4 Lite, çekilen fotoğraftaki yüzün bulanık bir görüntüsünü düzeltmek veya eksik kalan boşlukları doldurmak için yapay zeka yüz rekonstrüksiyon teknolojisini kullanıyor. Yapay Zeka Süper Net Portre özelliğindeki derin öğrenme teknolojisi sayesinde çekilen portrelerde ayrıntılar yeniden yapılandırılıyor.

Yapay Zeka Süper Gece Portresi

Sadece ön kamerada gece modu açıkken kullanabileceğiniz Yapay Zeka Süper Gece Portresi ile gece daha net selfieler çekilebiliyor.

Yapay Zeka Renkli Portre

Reno4 Lite modelinde bulunan Yapay Zeka Renkli Portre özelliği sayesinde fotoğraflamak istediğiniz kişiyi ya da nesneyi renklendirip arka planı siyah beyaz bırakabiliyorsunuz. Bunu hem fotoğraf hem de video çekimlerinde yapabiliyor, ön ve arka kamerada da kullanabiliyorsunuz.

Yapay Zeka Gece Portresi

Reno4 Lite’ın Yapay Zeka Gece Portresi ile gece portre çekimleri yapılabiliyor. Gece şehir çekimleri için uygun olan bokeh efektini ekleyerek öndeki nesneyi ya da kişiyi belirginleştirip arka planı bulanıklaştırabilirsiniz.

Telefona dokunmadan çağrı cevaplayabilirsiniz

Reno4 Lite modelinde bulunan Akıllı Temassız Kontrol özelliği ile 20 ila 50 santimetre uzaktan sadece elinizi yukarı doğru sallayarak gelen çağrıları cevaplayabiliyorsunuz. Bu özellik sayesinde başka bir işle meşgulken bile telefona dokunmadan aramalarınızı cevaplayabiliyorsunuz.

Uyanma zamanınızı öğrenen akıllı telefon

OPPO, Reno4 Lite’ta bulunan Yapay Zeka Gece Şarjı uygulaması sayesinde pilin ömrünü de koruduğunu iddia ediyor. Gece akıllı telefonunuzu şarja taktığınızda, bu özellik telefon şarjını yapay zekayı kullanarak optimize ediyor.

OPPO Reno4 Lite
OPPO Reno4 Lite

Yapay zeka sizin uyanma saatinizi öğreniyor ve uyanmanıza az bir zaman kala telefonu tamamen şarj ediyor. Yani gece taktığınızda 1 saat içinde yüzde 100’e gelip sabaha kadar şarjda kalmasıyla pile verilebilecek zarar minimuma indiriliyor. Şarjın yüzde 20’sini kullanıcı uyanmadan 90 dakika öncesine kadar yeniden dağıtan yapay zeka algoritmasına sahip olan Reno4 Lite, böylece pilinizin de uzun ömürlü olmasını hedefliyor.

Yüzde 5 pil ile Reno4 Liteta neler yapabilirsiniz?

18W hızlı şarj teknolojisiyle birlikte gelen Reno4 Lite, Süper Güç Tasarruf Modu ile yarattığı farkı bir kez daha gözler önüne seriyor. Güç tüketimini yavaşlatan bu modda, OPPO Lab’den elde edilen verilere göre yüzde 5 pil ile 1,5 saat WhatsApp’ta sohbet edebiliyor, 77 dakika arama yapabiliyor, 52 dakika Google Haritalar uygulamasını kullanabiliyor veya 49 dakika boyunca SMS gönderebiliyorsunuz.

Donma karşıtı algoritma

Reno4 Lite, bellek hatalarına neden olan verileri algılayabiliyor ve temizleyebiliyor. Bu durum da telefon kullanımında oluşabilecek donma ve takılma olasılığını azaltıyor.

OPPO Reno4 Lite Fiyatı

Mat Siyah ve Metalik Beyaz renklerinde tüketiciyle buluşan OPPO Reno4 Lite, KDV dahil 3.599 TL tavsiye edilen satış fiyatıyla karşımıza çıkıyor.