Anasayfa Haber Qualcomm Kendi Oyun Telefonu İle Karşımıza Çıkabilir

Qualcomm Kendi Oyun Telefonu İle Karşımıza Çıkabilir

Qualcomm Oyun Telefonu

İlk Qualcomm oyun telefonu, Snapdragon 875 çipset ile birlikte bu yıl piyasaya çıkabilir.

Snapdragon Tech Summit bu yıl 1-2 Aralık tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Etkinlikte Snapdragon 875 çipset duyurusuna ek olarak, şirketin bir akıllı telefon sürprizi yapacağı ileri sürülmüş durumda. İddiaya göre Qualcomm, bir oyun telefonu markası tanıtacak ve ilk model de bu yıl içerisinde satışa sunulacak. Qualcomm’un oyun telefonun geliştirilmesi için Asustek Computer ile birlikte çalıştığı da bilgiler arasında.

Kaynaklar, ASUS ile çalışmanın Qualcomm için doğru bir karar olduğu ve şirketin akıllı telefonlar için soğutma çözümleri konusunda da deneyimli olduğu konusuna da dikkat çekiliyor. Ek olarak ASUS, Snapdragon 865 Plus tabanlı ve başarılı özelliklere sahip ROG Phone 3 ile de oyun telefonu alanında öne çıkmıştı.

Qualcomm’un ilk oyun telefonunun optimize edilmiş Snapdragon 875 çipset ile gelebileceği ve hem saat hızı hem de termaller anlamında farklı olacağı düşünülüyor. Şirketin iki farklı Snapdragon 875 versiyonu hazırladığı da daha önce sızmıştı. Bununla birlikte, özelleştirilmiş Andraid arayüzü sunulacağı da söyleniyor.

Tabii ki şu an için bu iddialar Qualcomm tarafından onaylanmış değil. Detaylar için Aralık ayını beklememiz gerekiyor.